Santiago: Mýtus daleké budoucnosti přehled

Santiago: Mýtus daleké budoucnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174147/bmid_santiago-mytus-daleke-budoucnosti-i7p-174147.jpg 4 73 73

Santiago série

1. díl >

Říká se, že jeho otcem byla kometa a matkou kosmický vítr, že žongluje planetami, jako by to byla pouhá peříčka, a zápasí s černými dírami jen tak pro radost a lepší chuť k jídlu. Říká se, že jeho oči planou zářivěji než nova a že pouhým výkřikem dokáže srovnat se zemí horský masiv. Říkají mu Santiago. Dodnes oblíbený román známého a prestižními cenami ověnčeného amerického autora science fi ction Mika Resnicka neztratil ode dne svého vzniku pranic na své svěžesti a atraktivitě. Čtivá směs westernu a dobrodružných vědeckofantastických příběhů nás zavádí do předaleké budoucnosti na hranici lidmi osídleného vesmíru, kde se stále ještě prohánějí tajemní padouši a jim v patách kráčejí talentovaní lovci skalpů, kde jsou ženy nejen krásné, ale i smrtelně nebezpečné, a kde je zákon tvořen těmi, kdo umějí lépe a rychleji zabít druhé…... celý text

Romány Sci-fi Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Santiago: A Myth of the Far Future , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Santiago: Mýtus daleké budoucnosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

witko
16.04.2023 4 z 5

Western zasazený do sci-fi hávu ve formě obydlených planet na okraji vesmíru mě hodně bavil. Úplně jsem v Cainovy viděl Clinta Eastwooda jak místo planet objíždí státy USA a hledá Santiága (Lee Van Clief) Škoda že nedopadl nápad s filmem.

R47
21.01.2023 3 z 5

Western, kterému sci-fi kulisu dodává jen pár slov. Rozhodně ne autorova představivost. Finále odhadnete sto stran před koncem. Knihu přečtete za pár dnů, ale až se v poslední kapitole budou rekapitulovat životy postav, polovinu z nich si už nebudete pamatovat. Při čtení jsem pořád víc myslel na komiksovou Ságu. Dějem dost podobná, ale nechybí ji ta fantazie ani hlubší přesah. Ale jinak dobrá žánrovka do vlaku, letadla, karantény.


Badger
05.05.2022 5 z 5

Dost mě zajímalo, o čem vlastně kniha je. Podle anotace na knihu se nic nedozvíte, naopak komentáře jsou tu vesměs supr. Knihu jsem si vzal sebou na kurz a četla se sama, prakticky si pomalu vyberete svého "hrdinu", který je tu každý skvěle popsán, že máte skvělou představu o povaze i vzhledu. Příběh se skvěle rozvíjel a zasvěcoval do hry.
U mého nového vydání navíc dokonalé kresby hlavních postav, což příběh doslova krásně dokresluje.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (17. - 23. 9.)

16.09.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Santiago: Mýtus daleké budoucnosti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x