Samostatné dieťa alebo Ako sa stať lenivou matkou přehled

Samostatné dieťa alebo Ako sa stať lenivou matkou https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409534/bmid_samostatne-dieta-alebo-ako-sa-stat--May-409534.jpg 4 78 78

„Táto kniha je pre ustarostené mamičky, ktoré neúnavne vychovávajú a všemožne podporujú rozvoj svojich múdrych, zvedavých a talentovaných detí. Tak prečo potom z ratolestí, čo prekvapujú svoje okolie schopnosťou čítať, písať a rozprávať po anglicky, neraz vyrastá taká infantilná mládež? Prečo si zabúdajú upratať hračky a postlať si posteľ, neveria vo vlastné sily a nevedia komunikovať s rovesníkmi? Kde leží hranica medzi rodičovskou bezstarostnosťou a hyperstarostlivosťou? Poďme spolu s autorkou knihy Annou Bykovovou, obľúbenou blogerkou, psychologičkou a mamou dvoch synov, hľadať zlatú strednú cestu!“ Jelena Girucká, šéfredaktorka časopisu Liza. Moje dieťa... celý text

Literatura světová Humor Rodina
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Самостоятельный ребенок, или Как стать ленивой мамой , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Samostatné dieťa alebo Ako sa stať lenivou matkou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

florentinas
25.01.2024 3 z 5

Zajímavé myšlenky, ale pro někoho, kdo se o výchovu zajímá, nic moc nového.

Annicka
08.07.2023 4 z 5

Rozhodně mnoho zajímavých myšlenek a ve většině jsem s autorkou souhlasila. Ale bylo to takové jednodušší. Příručka na zhltnutí za jedno dvě odpoledne, aniž by se šlo nějak do hloubky. Trošku taky pokulhával překlad, a jak už psal někdo přede mnou, obrázky občas naházené hala bala bez souvislosti s textem, kterého se zřejmě týkají, nicméně to nebylo zas až tak strašné (souzeno podle e-knihy).

EDIT Hned potom jsem četla Vrány od Dvořákové a byla to tedy zajímavá kombinace...


Romanka89
08.06.2023 5 z 5

Pro mě jedna z nej knih o rodičovství. Čtivá, ne tak obsáhlá (mnoho příkladových obrázků), takže formou ideální pro rodiče, žádná složitá bichle. Co se týče obsahu, pro mě mnoho uvědomění o tom, že je důležité nedělat věci za děti, dopřát jim samostatnost a tím pádem slevit ze svých požadavků (je skvělé když dítě po sobě vytře rozlité pití, ale vzhledem k věku nemůžeme očekávat dokonalost a utírat to za něj, navíc když se k úklidu třeba samo hrne), dávat jim možnost volby, diskutovat s nimi, společně hledat řešení. Ač je to někdy zdlouhavé oproti "bude to tak a tak", do života je to přece jen přínosnější.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. srpna - 9. září)

27.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Samostatné dieťa alebo Ako sa stať lenivou matkou v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených116x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených8x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x