Zlatý lev přehled

Zlatý lev
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323513/bmid_zlaty-lev-TAj-323513.jpg 4 91 91

Sága rodu Courtneyů série

< 14. díl >

Hal Courtney se spolu s milovanou Judith plaví na jih podél pobřeží východní Afriky. Míří do Anglie. Loď přepadnou vyhladovělí námořníci a s nimi se na palubu dostane i Pett, nájemný vrah. Ten se Halovi vetře do přízně. Pett se nelíbí nikomu z posádky, a tak se Hal rozhodne vysadit ho na Zanzibaru, v hnízdě svých nepřátel. Jenže vůbec netuší, kdo všechno se proti němu spikl.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

The Golden Lion , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatý lev. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

ThomasRuhe
15.10.2022 2 z 5

Tohle jsem si půjčil do čtenářské výzvy. Potřeboval jsem autora s africkými kořeny. Jenže mě to moc nebavilo. Obecně mi historicko- námořní romány moc nesedí a tady se to potvrdilo. Bylo to i docela dlouhé. Vidím to na 2/5 i když tohle hodnocení je asi moc přísné.

mi-380
17.05.2022 5 z 5

Zlato, slonovina, otroci. Nejvyšší hodnoty pro kapitány i posádky lodí u východního pobřeží Afriky roku 1670. A pak ještě ten pravý Bůh, král, čest, svoboda, přátelé, rum a krásné ženy. Pro tyhle poklady se Courtneyové vydali na dlouhou cestu, na které nalezli, vybojovali, ztratili, znovu vybojovali, znovu něco ztratili… Srovnatelným pokladem, který jsem před pár dny objevil, jsou dobrodružné knihy Wilbura Smitha. Zlatý lev je rozsahem sice subtilnější, ale významem stejně důležitou spojkou mezi Dravcem a Monzunem, úvodními díly. Nevím, jaký podíl měl na románu spoluautor, ale děj zapadl do Smithovy ságy jako by tam dávno patřil, přitom Zlatý lev byl vydán skoro o dvě dekády později. Suma sumárum: autoři tímhle dalším vstupem na tajemný Zanzibar, ovládaný ománskými Araby, i do nebezpečných moří a zemí kolem, udělali velkou radost nejen mně, ale také všem milovníkům krvavých pirátských dobrodružných historek.
90 % (aktuálně 71 hodnotících s průměrem 80 %).

P.S.
Chronologicky druhý díl.
https://www.databazeknih.cz/autori/wilbur-smith-150


Kacatko86
15.01.2022 3 z 5

Mám ráda autora u všechny Courtneyovi hochy, děj byl napínavý. Bohužel pro mě byla kniha taková "vata", protože už jsem díky knize Monzun věděla vše podstatné. A v tomto díle jsem se nic nového a závratného nedozvěděla, spíš mi některé věci neseděli, popřípadě chyběli. Pokud chcete čist chronologicky, doporučuji Dravec, pak Zlatý lev a pak Monzun, takto na sebe knihy navazují.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatý lev v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených148x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených8x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech4x