Správce Impéria – Císař přehled

Správce Impéria – Císař
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405634/spravce-imperia-cisar-pJx-405634.jpg 5 184 184

Sága o Impériu série

< 5. díl

Po dlouhé roky pečlivě připravovaný plán Jira z Anasati má konečně sklidit své ovoce a přinést mu mnohem víc než jen titul vojevůdce. Jiro míří přímo na císařský trůn a přitom hodlá odstranit i svého hlavního protivníka - rod Acoma! Mara z Acoma se nemůže jeho intrikám otevřeně postavit, neboť mezi oběma rody stojí hrozba přímé intervence Ctihodných... A jako by toto nebezpečí nestačilo, zjišťuje Mara, že jejím příštím nepřítelem mohou být i samotní Ctihodní... Vyvrcholení strhující ságy Impérium.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Mistress of the Empire, Volume II. , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Správce Impéria – Císař. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

alekis
13.09.2023 5 z 5

Dočetla jsem, podruhé, Ságu o Impériu, a když čtu po sobě předešlý komentář, tak víc už asi nedodám.
Všemi pěti díly se postupně prolíná a posiluje snaha o změnu tradic, změnu starých návyků... Když paní Mara pochopí, že to, co v Císařství stačilo po stovky, tisíce let, ve skutečnosti není užitečné ani správné, naopak spíš škodlivé, jde po svojí vytčené cestě ke změnám a nakonec dosáhne svého cíle. Podaří se jí to, za cenu vlastních velkých a často krušných poučení, neboť i ona je produktem oněch tradic... Za cenu mnoha obětí. Ztrácíme postavy, které jsme si oblíbili... Ale tak to chodí v realitě, natožpak tak ve fantasy...

Kdo rád čte fantasy a nepotřebuje k tomu neustálý "humor", a draky a čaroděje ve špičatých kloboucích a s kouzelnými hůlkami, užije si tuto ságu docela jistě.
:-)

Hadati
17.05.2022 5 z 5

Mara už od počátku knihy čelí přímé hrozbě Shromáždění mágů snažících se zabránit změnám, které se snaží v Impériu prosadit. Hledá tak spojence, kde se dá. Kromě představitelů dvaceti chrámů, kteří jsou v přirozené opozici vůči vlivu Shromáždění, Mara hledá pomoc i vně hranic říše Tsuranuani, u jiných národů.

Mara se tak nakonec dostane do otevřeného střetu nejen s Jirem z Anasati, který si až nezdravě vůči ní pěstuje zášť, ale právě i s mágy, kteří už tisíce let prohlašují, že stojí nad jakýmikoliv zákony impéria. Vítězství Mary z Acoma nad tímto mocným nepřítelem je téměř nemožné. A i pokud nad nimi zvítězí, cena jakou zaplatí, bude velká.

Poslední díl je zajímavý zejména objevováním kultury dalšího národa Kelewanu Thurilů, kteří mají hodně společného s Pikty. Ještě zajímavější je pak odkrytí historie a kultury rasy cho-ja.

Nejnapínavější je pak poslední třetina knihy, kdy od návratu Mary zpět do impéria se střídá jeden drsný střet za druhým, a toto neskončí, dokud není spor s mágy vyřešen. Závěr knihy pak končí tradiční Feistovou snahou odměňovat přeživší hrdiny za jejich zásluhy, což je příjemné rozloučení se všemi postavami celé série, které měly to štěstí a dožily se závěru.


Luigi1
06.08.2020 5 z 5

Jsem velice rád,že jsem tuto ságu vypůjčil.Velice dobře se čte,je tam vše co tam má být.Doporučuji

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Správce Impéria – Císař v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených305x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených25x
v Knihotéce134x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit18x

Autoři knihy

Raymond E. Feist
americká, 1945
Janny Wurts
americká, 1953