Ochránce Impéria - Milenec přehled

Ochránce Impéria - Milenec https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82558/ochrance-imperia-milenec-0CZ-82558.jpg 5 200 200

Sága o Impériu série

< 3. díl >

Druhá část druhé knihy trilogie Sága o Impériu. Vojevůdce Almecho je mrtev a v souboji mezi uchazeči o zlatobílý plášť hrozí, že zvítězí úhlavní nepřítel rodu Acoma – Tasaio z Minwanabi. I mistrné intriky Mary z Acoma ztrácejí sílu v okamžiku, kdy se její protivníci rozhodují řešit vše brutálním vyvražděním všech nepohodlných či neutrálních šlechticů. Strhující vyvrcholení druhé části vynikajícího cyklu o tsuranském impériu. (citace: www.legie.info)... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Servant of the Empire, Volume II. , 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ochránce Impéria - Milenec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

alekis
01.09.2023 5 z 5

Jak si čtu svůj předešlý, tři roky starý komentář k tomuto dílu, zjišťuji, že nic víc už asi nedoplním.
Takže pouze zas můžu jen doporučit k přečtení tuto skvělou fantasy... Ta trocha politiky se prostě musí přežít...
Už jsem vstoupila do další části a hned v úvodu je tady další dramatický děj...
Maro, my ženy vydržíme hodně, ale nevím, nevím... dokážeš překonat bolesti ze ztrát, dokážeš znovu zvítězit, neboť nepřátel máš neúrekom... dokážeme, ty a já, spolu dojít až ke konci ságy?
Protože je to moje druhé čtení, vím, že paní Mara... ne neprozradím! A já se musím snažit vydržet do trnek, ať mi neunikne ani slovo! Toto čtení mě totiž moc baví!

Mabie
14.07.2023 5 z 5

I tentokrát mě okouzlil do detailu propracovaný svět, inspirovaný japonskou kulturou. Popisy tsuranské říše i samotných Tsuranů jsou velmi barvité a pro běžného Evropana skutečně exotické. Hlavní hrdinka Mara z Acoma se díky svým schopnostem a inteligenci vypracovala na ostříleného mistra Velké hry, z otroka Kevina se stal nejen její milenec, ale i jakýsi neformální rádce, který svými názory na život a vtipnými glosami mění její vnímání tsuranské kultury a tradic.
Celkově je to fascinující příběh intrik, lásky a cti z cizokrajného prostředí, kdy v závěru se ukáže, kdo je vlastně Ochránce impéria.
Moc se mi líbil jak svět, tak hrdinové a určitě musím hodnotit pěti hvězdičkami.


Hadati
22.04.2022 5 z 5

Mara a Kevin prohloubili svůj milostný vztah, přesto je ona stále paní a on otrok. A to je věc, kterou oba dva trápí. Mara se pak tuto záležitost snaží vyřešit, ale neexistuje zde žádná snadná volba.

Mezitím Mařina moc roste, přestože stále musí její rod čelit možnému zániku. Několikrát se tak pokouší zamezit machinacím Minwanabiho, aby usedl na trůn vojevůdce.

Ze sledování jejích potíží z pozice „venkovské“ paní domu, se tak začínáme čím dál více ocitat na celoříšské úrovni, kde ty nejdůležitější záležitosti se řeší v císařském městě Kentosani. Také Mara pak sleduje už více, než jen přežití svého domu.

Závěr knihy pak graduje v obrovskou změnu v Tsuranské říši a ve zdánlivé zakončení příběhu. Feist ale byl schopen i po tak velkolepém finále přijít s další knihou Správce Impéria, ve které dokázal pro Maru z Acoma vymyslet jak další postup v její velkoleposti, tak i další záludné nepřátele.

Přestože se mi závěr této knihy líbil, nemůžu si odpustit, že v závěrečné epizodě po velkém finále to Feist až moc přehání s optimismem. Nevěřím, že by lidé tak dlouho žijící v zášti vůči jinému domu, byli tak moc rychle ochotní změnit strany. Ale je to jen drobný kaz na jinak vynikající knize.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ochránce Impéria - Milenec v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených342x
v Doporučených28x
v Knihotéce146x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit18x

Autoři knihy

Raymond E. Feist
americká, 1945
Janny Wurts
americká, 1953