Rybář a jeho duše přehled

Rybář a jeho duše https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176096/rybar-a-jeho-duse-POR-176096.jpg 4 20 20

Filozofická pohádka o tom, zda je důležitější láska či duše, moudrost či láska, láska či bohatství a zda může existovat duše bez srdce.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rybář a jeho duše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

laura
12.04.2023 3 z 5

Zajímavý příběh o tělu, duši, lásce, srdci i rozumu. O svodech, věrnosti i věrolomnosti. O našeptávačích a hříšnících, o zlých skutcích i odhodlání nenechat se zlomit. Je láska mocnější než bohatství? Co se stane, oddělíme-li tělo od duše? Zůstaneme stejní? Jsme ještě schopni žít nebo už pouze přežíváme?

Zpočátku krásné, pak jsem se v tom však začala ztrácet. Oproti známějším dílům autora slabší, ale přitom stále dobré. Spoustu otázek, na které si každý musí odpovědět sám...

Luigi1
27.07.2021 5 z 5

Tak tato pohádka plná otázek na které je potřeba i po tolika letech hledat odpovědi,někdy složitě.Doporučuji.


kap66
18.06.2018 5 z 5

Jedna z delších Wildeových pohádek, vyvolávající potřebu hledat odpovědi na více otázek.
Rybář se pro lásku ke krásné mořské panně zbaví své duše. Jeho srdce a tělo stačí, aby miloval oddaně celé tři roky, přestože ho jeho duše - spojená s novým tělem, ale neobdařená srdcem - svádí vyměnit lásku za moudrost či bohatství. Těm odolá, nikoliv ale lákadlu nejobyčejnějšímu, fyzickému. Jeho ztělesněná duše mu ukáže, čeho je schopna - čeho je tedy schopen on sám a proč nikdy neměl oddělit srdce od duše. Konec je takový, jaký se dá od autora očekávat; ale já v něm nacházím přece jen trochu optimismu. Ale otázka, zda máme v duši tak velkou potenciální krutost, kterou nám krotí pouze srdce, ta mi teď bude ještě chvíli ležet v hlavě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rybář a jeho duše v seznamech

v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit5x