Rubikon černých dívek přehled

Rubikon černých dívek https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79512/bmid_rubikon-cernych-divek-5tb-79512.jpg 4 11 11

Cestopis - autorem je polský lékař, který strávil v Africe 13 let. Reportáže, v kterých nám přibližuje tento rozmanitý kontinent a život afrického lidu, psal zčásti jako lékař, zčásti jako reportér.

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Panorama
Originální název:

Rubikon czarnychdziewczat / Maska z niama-niama , 1980


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rubikon černých dívek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

havrmoni
23.08.2023 5 z 5

Četla jsem jako snad 18ctiletá a dodnes si to pamatuji. Tenkrát mi z toho nebylo dobře a dnes bohužel také ne, protože se to stále děje.

TaLu
08.12.2020 5 z 5

Kdysi přečteno, nyní při přebírání domácích knih znovu objeveno. Vím, že jsem četla a četla. Popisné a přitom rozhodně ne popis. Podrobné, ale určitě ne suchopárné. Život afrických žen, co naplňuje jejich dny, s čím se potýkají. Co musejí přežít. Co by ženu nikdy nemělo potkat a přesto je to realita. Obávám se, že kniha je velmi aktuální i dnes. Smutné, že osud dívek se tam zase tak moc nezměnil. Napsáno s citem. Čtivé a strhující. Doporučuji.


JulianaH.
30.01.2019 5 z 5

Dárek od otcova přítele, četla jsem jako třináctiletá. Z mého tehdejšího čtenářského deníku:
Poutavě a dramaticky, avšak pravdivě a s profesním nadhledem. Takový je styl polského lékaře Bogdana Szczygiela. V knize dokumentaristicky pojednává o lékařské praxi v Africe, představuje profesní i morální úskalí svého zaměstnání a zároveň čtenáři líčí průběh nejzajímavějších a nejčastějších chorob. V jiných pasážích naopak lékařskou vědu a její teorii ponechává stranou a slovo předává své stránce amatérského dobrodruha. S věcností, přímostí, ale občas i humornou nadsázkou vypráví o každodenních příbězích, které se přihodily během jeho osmiletého pobytu v Africe.
Kniha imponuje velkou čtivostí, překypuje novými informacemi (od medicíny a mikrobiologie až po africkou společnost a kulturu) a jako každý správný cestopis občas působí, že čtenáři běhá mráz po zádech. Zejména při líčení děsuplných kmenových rituálů či nebezpečných lovů na krajtu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rubikon černých dívek v seznamech

v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

Afrika

Autorovy knížky

1986  89%Rubikon černých dívek