Roseanna / Zmizelé hasičské auto přehled

Roseanna / Zmizelé hasičské auto https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96740/bmid_roseanna-zmizele-hasicske-auto-mL2-96740.jpg 5 12 12

2 detektivní příběhy švédských autorů. Roseanna: Pátrání po vrahovi americké turistky. Zmizelé hasičské auto: Pátrání po pachateli série zločinů, do kterých je zapletena mezinárodní organizaci překupníků s automobily.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Roseanna / Brandbilen som försvann


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Roseanna / Zmizelé hasičské auto. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

haki34
15.09.2020 4 z 5

" Ani se nenamáhal zeptat, o co vlastně jde. Patrně o drogy. Poslední dobou jde už zřejmě jen a jen o drogy. Už ho pozorovali 10dní a jediné, co ho potkalo, byla jedna štětka a dvě půllitrovky rumu. Gunvald Larsson se podíval na hodinky. Jedenáct devět. Ještě 8 minut. Zívl a rozpřáhl paže, aby jimi zamáchal a zahřál se. V tom okamžiku vyletěl dům do povětří..."

Roseannu už jsem hodnotila před časem, teď jsem si přečetla druhou část - Zmizelé hasičské auto. ..Opět kvalitní čtenářský zážitek pro fanoušky detektivek, začínám být čím dál víc fanouškem této autorské dvojice. Partička kolem Martina Becka řeší případ v krátkém (4měsíce) časovém odstupu od Nočního autobusu, takže narážky na případ a spolupráci s kolegy v Malmö a podobně jsem ještě měla v čerstvé paměti. Opět nechyběl humor, akce, špičkování policistů. Celý případ začíná drsným požárem, poměrně živě popsaným, až cítíte smrad spálené kůže, horko sálající z bortícího se pekla, slyšíte praskot plamenů a křik a pláč obětí...Gunvald Larsson zvedá moje sympatie svým přístupem a rychlým zásahem. Troubou roku se stává Benny Skacke, uspěšně sekundující starým známým z autobusu - Kristianssonovi a Kvantovi. Prostředí malých zlodějíčků, šmelina, autíčkářsví, drogy, chlast a štětky. Nic hezkého. A přeci hezky napsané, popsané, napínavé a čtivé v jednom. DOkonce i pointu se zmizelým hasičským autem jsem odhalila. (mimochodem, jako rodiče hledajícího ztracené věci potěšil oslí můstek s hasičským autíčkem Rönnova synka - ano , to prohledávání nesmyslných míst dobře znám ;)) magnetky v pračce a podobně...)

"Diváci ustoupili a Mansson s nimi. Maličké auto přistálo na nábřeží a zlověstně přitom zaskřípalo blatníky a a předním nárazníkem, který byl na jedné straně utržený. Vozidlo vypadalo oravdu velice žalostně, těžko už by si někdo dokázal představit, že kdysi vyjelo z továrny v Dagenhamu pěkně nové a nablýskané a že jeho první majitel se kddysi dávno usadil za volant a srdce mu přitom bušilo napětím a hruď se mu nadouvala vlastnickou pýchou. První došel k autu Elofsson. Nahlédl dovnitř. Ti, kdo se na něho dívali zezadu, viděli, jak pomalu strnul a pak se ryychle narovnal.""

Hasiči za 5*, a průměr s Roseannou dělá výsledné 4* . Doporučuji !!! a začínám sbírat sérii ;)

Greenfingers
06.09.2020 5 z 5

Tuto švédskou dvojku jsem kdysi četl s velkým zaujetím. Jejich příběhy měly spád, žádná hluchá místa. V této knize se mi více líbila Roseanna.


konicekbily
07.10.2017 5 z 5

Moc pěkné detektivky mých oblíbených severských autorů. Napsáno mnohem dříve, než vznikl severský boom!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Roseanna / Zmizelé hasičské auto v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

severská krimi švédské detektivky

Autoři knihy

Maj Sjöwall
švédská, 1935 - 2020
Per Wahlöö
švédská, 1926 - 1975