Barbar Ronan přehled

Barbar Ronan https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63008/barbar-ronan-63008.jpg 4 34 34

Ronan série

1. díl >

Ronan – Hezoun, hromotluk, hrdina. Muž s posláním. „Silná byla jeho paže, ostrý jeho meč a věhlasná pověst válečníka.“ Tarl – Zásadovost, odvaha a loajalita – to jsou slova, která by ani nedovedl vyslovit. Autor Celosvětového průvodce po chlastu zdarma: „Orci jsou asi tak stejně příjemní jako tasemnice, až na to, že nemají žádné dobré stránky. A co je ještě horší, nikdy nezaplatí rundu.“ Tyson – Nebojí se utkat s těmi nejmocnějšími démony, klidně si to rozdá s největšími siláky v páce a přepije i Tarla. Pouze Koťátko, pekelný oslík, dokáže Tyson přimět, aby se alespoň zamyslela nad zásadou ,nejdřív měř a teprve pak udeř'. Vzhledem k jeho zálibě v šunkové pizze a lidských zadnicích se není co divit – Koťátko je bezpochyby síla, se kterou se vyplatí počítat. V dobrodružství Zpívajícího meče donutí pomsta naše hrdiny postavit se samotnému Nekrosovi, vrahovi Ronanova otce, a za tím účelem se spolčit s čarodějem Antraxem, jehož schopnosti jsou jen o málo lepší než nulové (pokud ovšem dáte na názor silně vyšinutého osla). Ronan musí získat Zpívající meč a zlého čaroděje Nekrose zabít, ale jestli tím celá záležitost skončí, to ukáže až čas. Vzhledem k tomu, jak to v podobných případech chodí, se o tom dá s úspěchem pochybovat...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Ronan the Barbarian , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barbar Ronan. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

špulo
31.10.2023 4 z 5

Príjemná fantasy blbinka, ktorá bola napísaná cca 30 rokov dozadu a trochu nám za tú dobu vyčpěla. Vtedy mohla pôsobiť celkom originálne, no dnes už nie. Ako pohodový prefuk hlavy však funguje stále.
Jedna hviezdička za Koťátko ;)).

slawa.cap
19.07.2022 5 z 5

Tohle byla opravdu pecka. Ani nevím proč jsem to začal číst, s heroiny to u mně v mládí niky nedopadlo dobře. Ale tohle je tak lehké a zábavné, že se nemůžu zbavit nadšení. Takové Žhavé výstřely v prostředí z Connana.
Na začátku mi bylo líto Chikary, ale asi bude mít další angažmá v příštím díle. A ten si rozhodně nenechám ujít.
Jen by mně zajímalo kde autor čerpal inspiraci k Ronanově rodné vesnici. Že by v europarlmentu?


Anathiel
24.01.2021 4 z 5

Vtipná parodie na všechny možné druhy fantasy, na které si vzpomenete. Jednou vás chytne a už nepustí. Hlavně pozor na ďábelského oslíka Koťátko, ať se vám o něm nezdá!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Barbar Ronan v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

James Bibby
britská, 1953
2002  88%Barbar Ronan
2003  88%Ronanova pomsta
2002  86%Ronanova záchrana