Romance přehled

Romance https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194121/romance-194121.jpg 4 7 7

Nejnovější kniha francouzského ilustrátora, grafika a autora originálních komiksů a obrazových knih Blexbolexe vypráví rytířský příběh o lupičích, únosu princezny, válce rozpoutané zlou čarodějnicí a chrabrém cizinci. Hrdinou knihy je však čtenář, který příběh čte a domýšlí po svém. Téměř tři sta stran obrazů, krajin, snů a dějů pro nekonečné prohlížení pro malé i velké děti a jejich romantické rodiče.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Romance. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

zazvorek
14.04.2023 3 z 5

Blexbolexovy ilustrace mě baví. Baví i naše malé děti. Ale občas mám problém pobrat "příběh", který vyprávějí. Třeba u Prázdnin se až na samotný závěr dal příběh popsat i dětem. Tady je to natolik kusé, natolik náznakové, že jsme z toho byli zmatení všichni. Rozumím tomu, že si tu hrdinský příběh utváří čtenář sám a je tu prostor pro fantazii, ale těžko se s ní pracuje tam, kde vás na další stránce čeká výjev úplně mimo nějakou linii, kterou tomu dáte. Ilustrace skvělé, ale jinak jsme se tentokrát s autorem moc nepotkali.

trudoš
27.04.2021 3 z 5

Ideální titul, když chcete zaměstnat fantazii, případně podrobit zkoušce schopnost dát cizím obrázkům svůj příběh. Díky tomu, že Romance přibližně do poloviny nevypráví nic úplně konkrétního, dává šanci mnoha různým výkladům. Jistá dějová osa sice přítomna je, ale průběžně jí přebíjejí nesourodé výjevy, u kterých si pořádně nemůžete být jisti, jak je vysvětlit. Teprve v poslední třetině nabydou události jasných kontur a člověk se má konečně čeho chytit, přitom ovšem zdaleka nic není zobrazeno s jediným konkrétním podtextem či vysvětlením. Tenhle druh komiksu si můžete vyložit tak či onak, přičemž jakmile jej dostane do ruky někdo další, můžete se nechat překvapit jeho individuálním uchopením. Nemluvě o tom, že francouzský umělec Bernard Granger (alias Blexbolex) dává celému dílu nezaměnitelný design, který lze interpretovat jako dětský kýč i jako umělecký horor. Právě proto mám jeho práce tak rád, třebaže to druhé přičítám vlastní představivosti, než že by šlo o tvůrčí záměr autora.


Candide
07.07.2015

Každá stránka knihy je skutečně potěchou pro oko i duši (ne nadarmo jsem na knihu narazila v knihkupectví zaměřeném na umělecké publikace a předměty). Miluji tento typ hravosti a výtvarného vyjádření. Víc takových knih!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Romance v seznamech

v Přečtených13x
v Doporučených2x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Blexbolex
francouzská, 1966
2009  79%Album lidí
2013  86%Roční období
2013  80%Romance
2017  84%Prázdniny