Rok v škôlke přehled

Rok v škôlke https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482129/bmid_rok-v-sk-lke-gzI-482129.jpg 4 42 42

Rok na… série

>

Vitajte v našej škôlke! Tu sa hráme a učíme. Igor rád hrá futbal a Max je odborník na dinosaury. S mojím najlepším kamošom Krištofom večne niečo stvárame. Žofka vždy niečo stráca a Viktória usporadúva čajové posedenia pre bábiky.... Dokonca aj maličký Alex občas zabudne na svoj vankúšik a zahrá sa s nami. Okrem pani učiteľky Anky tu máme ešte uja Marcela a jeho psíka Bobíka. Staráme sa aj o mačičku Cicu – tá nezbednica sa stále kamsi schováva a my ju potom hľadáme. Poďte sa s nami hrať! Rok v škôlke obsahuje dvanásť dvojstránok, ktoré deťom predstavujú život v materskej škole. Spolu s detskými hrdinami mesiac po mesiaci prežijeme najdôležitejšie udalosti a sviatky, uvidíme ich pri každodennej hre a výučbe. Na úvodnej dvojstránke sa zoznámime so všetkými hrdinami a neskôr si zahráme aj interaktívnu hru. Na detailných obrázkoch si deti precvičia vnímavosť a schopnosť rozprávať príbehy, ale predovšetkým sa výborne zabavia pri podrobnom skúmaní farebných ilustrácií.... celý text

Literatura naučná Pro nejmenší Šikovné děti - tvoření, hry, styl
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Rok w przedszkolu , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rok v škôlke. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

kusma
04.05.2024 2 z 5

Pro malé děti moc postav, tím tedy nepřehledné, moc se mi ani nelíbilo, jak byly namalované. A i chování dětí na obrázku nebylo moc poučné. Asi to brát: jak se chovat a jak se nechovat ve školce... děti to nezaujalo.

ZůzaSomolka
13.02.2024 5 z 5

Už máme za sebou pár Roků někde ... Přijde mi, že tenhle typ knížek děti baví - hledají jednotlivé postavy ... každý má nějaký příběh. A každá ta kniha je něčím zvláštní a má svá specifika. Rok ve školce je milý, i když občas dá zabrat postavy rozlišit a najít ty správné (zvlášť, když 2x za rok mají maškarní, 1x jsou venku v zimním oblečení a s teplejším počasím změní oblečení :D). Má hezké ilustrace a věřím, že se kniha dá využít i k povídání o školce. Zatím nám teda přišel nejlepší Rok v pohádce, ale ani tenhle není špatný.


yaoiyuri
23.10.2023 3 z 5

Když to srovnám s „konkurenční“ sérií Roční období – obrázkové příběhy od Rotraut Susanne Berner vychází z toho Rok ve školce o poznání hůře.

Zatímco série Roční období má navzdory stranám doslova nabytými lidičky, zvířátky, dopravními prostředky velmi promyšlenou a propracovanou kompozici se spoustou chytrých a roztomilých detailů, Rok ve školce mi přijde jako jeden velký nepřehledný bordel s hromadou balastu.

Snaha „zaplnit“ stránky co nejvíce se jeví jako kontraproduktivní, „děje“, které se na stránkách odehrávají místy nejsou ani tak hravé, jako spíš naprosto bizarní – a dětem mohou dávat dost zkreslenou představu o fungování školky. (Jasně, jasně, fantazii se meze nekladou, ale občas by neškodilo trochu přibrzdit.) Z dospělého hlediska mě prostě fascinují i ty „praktické“ věci – tolik dětí na jednu jedinou učitelku, fakt, že půlka třídy je venku, zatímco zbytek dělá bugr uvnitř, občasné dost nevýchovné chování dětí apod. Navíc ani kresba mě nijak zvlášť neoslovila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7.5. - 20.5.)

07.05.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rok v škôlke v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených47x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech8x