Rok s velkým dubem přehled

Rok s velkým dubem
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499852/rok-s-velkym-dubemhsnZr6-OYB-.jpg 5 4 4

Anna a Benjamin přijeli na návštěvu k bratranci Robinovi do hájovny na kraji lesa. Robin jim ukáže velký dub, strom, který je starý 300 let! Je ozdobou lesa a slouží jako úkryt pro mnohá zvířata. Děti pozorují, jak se mění život v lese během ročních období – na jaře pozorují jezevce a koloušky, v zimě kolem dubu lyžují. Ukáže se, že velký dub je útočiště nejen pro zvířata, ale pomáhá i lidem. Oceňovaná holandská ilustrátorka, držitelka ceny USBBY, věrně zobrazuje velký dub i život v lese v každém ročním období. Dub je v centru dění této knihy, ale důležitá je každá část okolního lesního ekosystému. Dub je skrýší pro děti, domovem různých živočichů i pomocníkem hub a rostlin ve svém okolí. Detailní, přesné a informativní ilustrace seznámí děti hravou formou s lesem a jeho obyvateli a poučí je, že v lese je člověk jen návštěvníkem.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Grada
Originální název:

A Year Around the Great Oak


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rok s velkým dubem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Knižní střípky
23.08.2022 5 z 5

Zamilovala jsem se na první pohled. A to nejsem cílovka. ROK S VELKÝM DUBEM řadím mezi knihy, které by neměly chybět v žádné dětské knihovničce. A já jsem na dětské knihy velmi přísná. Ale DUB obstál bez ztráty jednoho jediného bodu a už vím, co budu kupovat malým dětem ve svém okolí.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

ladyfromskye
20.08.2022 5 z 5

Tohle je tak krásná knížka! Jestli ji ještě doma nemáte, honem pro ni! Krátký příběh oslavující roční období a cyklus života je doplněný populárně-naučnou částí. A hlavně... Ty ilustrace! To je něco tak dokonalého, že i dospělý člověk prostě jen listuje a kochá se. Vřele doporučuji!


Knižnítoulky
29.07.2022 5 z 5

Náš roční prcek se na knihu vrhnul, a ač jsem mu ji nedala hned do rukou, ale listovala v ní sama, bylo vidět, že sleduje každou stránku a s nadšením ukazuje prstíčkem na obrázky. Myslím, že to je asi dostatečně dobrá motivace pro dobré hodnocení. Tudíž doporučuji. Kniha je moc krásná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rok s velkým dubem v seznamech

v Přečtených6x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

pro děti od 6 let

Autorovy další knížky

Gerda Muller
nizozemská, 1926
2022  100%Rok s velkým dubem
2021  90%Zima
2021  100%Jar
2021  %Jeseň
2021  %Leto