Veľké asi ako vesmír přehled

Veľké asi ako vesmír https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360971/bmid_velke-asi-ako-vesmir-KNS-360971.jpg 5 29 29

Rodová sága série

< 2. díl

Pokračovanie románu Ryby nemajú nohy od islandského mága - rozprávača Jóna Kalmana Stefánssona. Nechajte sa vtiahnuť do sugestívnej severskej atmosféry, kde rytmus života diktuje príliv mora a generácie Ariho rodiny žijú v blízkosti vody a rýb.

Literatura světová Romány Rodina
Vydáno: , Artforum (SK)
Originální název:

Eitthvað á stærð við alheiminn: ættarsaga , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veľké asi ako vesmír. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Karcoolka2210
29.06.2021 5 z 5

Tento autor sa svojím textom, jeho obsahom a štýlom písania, blíži veľmi k dokonalosti. Neodmietla by som aj ďalšie pokračovanie tejto ságy. Odporúčam!
PS: Jedno mínus predsa len bolo v tejto časti, a to boli gramatické chyby a preklepy, ktoré v prvej časti neboli, a čo mi dosť pri čítaní prekáža.

ondrishbooks
26.02.2020 5 z 5

Myslím, že Stefansson ma neuveriteľný dar písať. A písať tak, že človeku to otvára ústa a zavrie ich až po dočítaní. Mám asi 15 A5tiek zapísaných citátmi z jeho kníh. Úžasné.


novecento
09.04.2019 5 z 5

Jaké jsou ty správné slova, které popíšou, alkoholismus, sobeckost, krutost, slabost, ale i odvahu, lásku, život a smrt? Kalmánu Stefánssonovi se to v jeho knihách daří nalézat i přes pro mně až moc mnohovrstevný obsah, v jehož dějovém labyrintu se čtenář lehce ztratí. Hodně snů a předsevzetí se nám nepodaří naplnit, neboť osud nám není vždy nakloněn. Jsou krátké a pomíjivé chvilky v životě, kdy jsme opravdu šťastní a máme pocit, že přes nás proudí celý vesmír. Ty si uchováváme v bezpečnostní schránce naší paměti, jako plyšového medvídka, kterého můžeme přivinout..Tesknota a osamění nás provází životem a někdy hledáme to co máme a nalézáme to co nechceme. ,,V tom domě na rohu, smutném jak zapomnění zatáhl oblohu černý mrak v našem snění. Za oknem bez záclon, pár slzavých očí hledí, čeká tvář člověka s tisícem odpovědí,,..
Autor: Jedné noci, kdy jsme spali hlubokým spánkem, čas udělal velký skok. My se probudili a byli jsme staří. Najednou všude překážíš a skončíš v penziónu. Dostaneš se do bodu, kdy jediný odpočinek přichází v okamžiku smrti. Ale pamatuj, že v nebeských kavárnách s výhledem na štěstí a věčnost hrají Mozarta každý večer. Můžeme jen doufat, že žijeme dostatečně správně, abychom si zasloužili dát si tam šálek dobré kávy. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Veľké asi ako vesmír v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených11x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x