Rodinný podnik přehled

Rodinný podnik
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222388/bmid_rodinny-podnik-5Ma-222388.jpg 4 102 102

Knížka plná laskavých a humorných příběhů vás přesvědčí, že žádný malér není tak veliký, abychom se mu nemohli od srdce zasmát. 1. vydání

Humor Pro ženy Literatura česká
Vydáno: , Mona
Originální název:

Rodinný podnik , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rodinný podnik. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Pavlina50
09.09.2022 5 z 5

S tvorbou Ivanky Deváté jsem se setkala poprvé a byla jsem mile překvapena.

Její humor mi naprosto sedl, z jejího vyprávění čiší pozitivita a nadhled získaný prožitými životními zkušenosti, její literární vyjadřování se mi moc líbí.
Celé to působí velice vtipně, lidsky, trochu potrhle, hravě, ale současně vkusně...prostě příjemné a naprosto oddechové čtení pro dobrou náladu.

Suverénně nejvíc mě bavila ta první část, kde autorka čerpá ze svého života a popisuje tyto svoje zážitky s takovým nadhledem a sebeironií, až mě to několikrát donutilo dokonce k hlasitému smíchu, což se mi u knih zas až tak často nestává.
Knihu jsem četla na dovolené jedno odpoledne, kdy celodenní silný déšť nedovolil žádné venkovní aktivity – prostě přesně vhodný čas pro takovou oddechovku.
A díky této knížce to propršené odpoledne nebylo ale vůbec promarněné.

jaHanicka
16.08.2021 5 z 5

Krásná oddychovka před spaním. Ivanka Devátá píše hezky, miluju ty slovní obraty, myšlenkové pochody a přirovnání, a ohromně obdivuju, jak se do tak lehké prózy dá vnést i kopa životních moudrostí a zkušeností. Jako u několika dalších knih, co jsem od ní četla, nemám takřka co vytknout. Můžu jen doporučit.


petra_slunicko
11.04.2021 5 z 5

Moje první knížka, kterou napsala Ivanka Devátá. Jak to, že jsem na ni jako na autorku nepřišla dřív? Slýchávám ji v rozhlasovém pořadu Humoriáda, kterou vysílají na ČRo Olomouc, viděla jsem díl Všechnopárty, kde ji jako hosta vyzpovídal Karel Šíp. Ale kniha Rodinný podnik, to je slovní koncert! Slovní obraty. Vůbec použitá slova. Děkuju! Zhltla jsem ji za 2 víkendové dny, přestože jsem lítala kolem 3 chlapů. Na tváři úsměv nemám, to se mě chlapi snažili vytočit doběla, ale uvnitř? Uvnitř se pochechtávám a paní Ivance děkuji! A přeji pevné zdraví! A za mě osobně, ráda bych se dopracovala takového životního nadhledu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (15.1. - 28.1.)

15.01.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rodinný podnik v seznamech

v Přečtených166x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených4x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x