Rocková kniha mrtvých přehled

Rocková kniha mrtvých
https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58580/rockova-kniha-mrtvych-58580.jpg 5 47 47

Sedm osudových cest k nesmrtelnosti Hendrix * Joplinová * Morrison * Presley * Lennon * Cobain * Garcia Co spojuje hvězdná jména Hendrix, Joplinová, Morrison, Presley, Lennon, Cobain a Garcia? Tragika jejich předčasných úmrtí. Právě tajemné okolnosti smrti rockových celebrit zaujaly Davida Comforta, aby se znovu ponořil do jejich osudů a pokusil se osvětlit jejich smrt. Navzdory jeho pátrání zůstávají některé otázky stále nezodpovězeny, jako například: Jakou roli sehráli manažer a přítelkyně při Hendrixově smrti a jejím následném zastírání? Jaké byly skutečné okolnosti skonu Jima Morrisona? Proč měl Kurt Cobain pro Courtney Love větší cenu mrtvý než živý? Proč se John Lennon odhodlal k plavbě přes Bermudský trojúhelník, kde málem zahynul v bouři, jen aby byl krátce nato zastřelen? Co to bylo za „zázračnou“ drogu, jež dohnala nemocného Elvise k sebevraždě? O legendách rockové hudby dosud nevyšla kniha, do níž by autor v takové míře koncentroval dostupná fakta. Autor zaujme i svým ironickým, až cynickým nadhledem a uvolněným stylem plným slangových i vulgárních výrazů.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Jota
Originální název:

Rock & Roll Book of the Dead


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rocková kniha mrtvých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

mulderka
19.01.2024 3 z 5

Poněkud bulvární pátrání po okolnostech života a smrti několika nejslavnějších /nebo nejprofláknutějších/ osobností světové rockové popkultury by klidně mohlo nést podtitul typu:
Všechno, co jste nevěděli o vašich rockových miláčcích, a když už to teď víte, radši byste to zapomněli. Njn, nezbývá než se smířit s faktem, že dotyčné ikony byli taky jenom lidi. Navíc obklopeni všemožnými týpky, kteří se ve snaze urvat svých 5 vteřin slávy rozpovídali... Pokud jste už dostatečně informováni o hudbě, deskách a koncertech, berte tuhle knížku jako nahlédnutí do zákulisí, které skrývá i dosti nevábná místa. Jako doplnění k obecně známým faktům, OK. Ale stejně, představa krále rock´n´rollu v pamperskách... No nic, to všechno se dá oddělit, a jak praví klasik, "music remains the same". Tak si je pamatujme jako nedostižné umělce, kterými byli a navždy zůstanou.

Peace
04.03.2019 5 z 5

"Zemřeli na rock, protože rockem žili."

Hodně zajímavá a pro mě i poučná kniha. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.


Rudykri
07.01.2016 5 z 5

Velmi poutavě psané dílo, které v sedmi kapitolách celkem dobře popisuje a analyzuje dětství, rodinné poměry, kariéru, osobní život, smrt i události posmrtné hlavních "hrdinů". Často cituje další zdroje - především biografie a memoáry osob, které byly s hlavními protagonisty v úzkém kontaktu (spoluhráči, partneři, manželé nebo jiní příbuzní).
Jednotlivé kapitoly jsou umně provázány společnými jmenovateli (láska, drogy apod.), ve kterých autor srovnává všechny hrdiny a dává čtenáři možnost podívat se na příběhy z jiného úhlu pohledu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rocková kniha mrtvých v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených6x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

David Comfort
americká
2010  94%Rocková kniha mrtvých