Taxis přehled

Taxis https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57826/taxis-57826.jpg 4 36 36

Robin a Nika série

< 3. díl

Dívčí román o sedmnáctileté dívce, která si nechá říkat chlapeckým jménem a nade vše miluje koně. Vhodné pro starší děti. Otec hlavní hrdinky vlastní stáje a tak není těžké pochopit, že naše dívka se chová spíše jako chlapec. Přístupu k životu, ve kterém bohatým a mocným projde všechno, se Jana učí hlavně prostřednictvím svého učitele, který stojí často na její straně. Odhalení podvodu ve škole jí pomůže najít milého přítele. Příběh o jejích přátelích, nepřátelích, ale i velkých životních křivdách a o tom, jak se je Jana učí přijímat jistě zaujme mnoho mladých čtenářů. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Taxis. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

tittanie
11.06.2023

První dva díly jsem milovala. Dokonce jsem se na jednom dílu učila psát všemi deseti, když jsem si opisovala oblíbené místa z knihy. A když jsem letos zjistila, že série má třetí díl, tak jsem se rozhodla, že si ho seženu. Nebyl v knihovně ani se nedá koupit, takže jsem si musela projít bazary. Ale povedlo se.
Teď ke knize samotné. Musím říct, že jsem zklamaná. Strašně jsem se chtěla setkat s Robinem, jeho ženou a jeho třídou, kromě Robina a Niky, tam vlastně byli všichni jenom velice okrajově zmíněni. Koně mi v příběhu přišli úplně zbyteční a hlavně za všechno mohli. Přišlo mi, že autorka popsala na 179 stranách snad všechny problémy, které mohli mít dospívající okolo roku 2000. Všechny ale velice rychle vyřešila, ať už to byla problémová spolužačka, AIDS nebo vztah rodičů.
Takže za sebe říkám, pokud se chcete vrátit do světa Robina a Niky, proč ne, ale jinak...

JancaMia
01.01.2023 5 z 5

Autorku v různých skupinkách na FB chválily a tak jsem si jednu její knihu sehnala i já. Román se četl jedním dechem, mrzí mě ten konec ale chápu že to tak muselo být, nemůže vše být stále zalité sluncem. Dva předchozí si určitě seženu také.


Sablu
22.01.2019 5 z 5

Jako o hodně mladší mě uchvátilily dvě první knížky od této autorky. A proto jsem byla ráda, že jsem mohla opět nahlédnout do života Robina i Niky a zároveň poznávat nové lidi. Knížka se mi líbila, překvapil až šokoval mě konec. Ale jako dospělá ho chápu, vše není jen růžové.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Taxis v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst6x

Autorovy další knížky

Blanka Chlupová
česká, 1967
1995  84%Prázdniny na vodě
1996  84%Daň ze štěstí
2001  86%Taxis