Řez do živého přehled

Řez do živého https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114154/bmid_rez-do-ziveho-hcV-114154.jpg 5 75 75

Strhující sága vzdává hold náročné práci chirurgů a umožňuje zblízka nahlédnout do života lidí, kteří své úsilí zasvětili poslání lékaře. Marion a Shiva Stoneovi jsou dvojčata narozená z tajného vztahu krásné indické jeptišky a britského lékaře v etiopské misijní nemocnici. Mezi chlapci vládne výjimečná duševní spřízněnost a spojuje je i zájem o medicínu, i když u každého se projevuje jinak. Bolestněji než skalpel je však rozdělí láska k ženě.... celý text

Literatura světová Romány Zdravotnictví
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Cutting for Stone , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řez do živého. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Sixtínka
31.10.2022 5 z 5

Veľmi pekný príbeh. Niektoré pasáže sa mi zdali trošku zdĺhavejšie, ale napriek tomu ma čítanie bavilo. Bolo to zaujímavé, emotívne. Odporúčam.

Hobo
03.01.2022 5 z 5

Dokonalý románový příběh, dokonale zpracovaný. Ponořit se do něj znamená připravit si krásné zážitky a látky k přemýšlení. Přitom zachází do skutečně podrobných popisů operací a chorob; ani od toho se však nelze odtrhnout. Jsem rád, že autor nepřeskakoval, nikam nepospíchal a držel se detailně příběhu, jsem rád za každou stránku, do které jsem se mohl ponořit a příběh si prožít. Detaily tvoří příběh a není kam pospíchat.
Nemohu říci, že bych byl nějakým zvláštním příznivcem románů z lékařského prostředí, ale během četby jsem si uvědomil, že těch pár přečtených patří k nejlepším čtenářským zážitkům, počínaje Nežádoucím od Ch. Barnarda. Ten mi před víc než 30 lety vzala moje novomanželka na dovolenou v Bulharsku a já se skoro vykašlal na moře...


EvikU.
07.11.2021 5 z 5

Ten konec! Nebo skoro konec, 100 stran do konce vše vynahradilo. Bylo to velmi emotivní a napínavý a prostě vše co má kniha s takhle vysokým hodnocením mít. Ale přiznám se, že začátek plynul na 3 hvězdy, pak chvíli na 4 hvězdy, pak zas na 3 možná na 2, po čase se to zase zlepšilo. Zbytečně natahovaná kniha do nekonečna a nudných pasáží hodně. Přitom i o 400 stranách by to byl dokonalý příběh.

Nakonec jsem teda ráda, že jsem u knihy vydržela. Stálo to za to! Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řez do živého v seznamech

v Přečtených99x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených21x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst112x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x