Řetěz z trnů přehled

Řetěz z trnů
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523633/bmid_retez-z-trnu-651a6d4ac60d0.jpg 5 70 70

Kordélie Carstairsová ztratila vše, na čem jí záleželo. Během několika málo týdnů byl zavražděn její otec, plány stát se parabátai s nejlepší kamarádkou Lucií byly rozmetány na prach a manželství s Jamesem Herondalem se jí rozpadlo před očima. Navíc je připoutána k pramáti všech démonů Lilith, která ji připravuje o schopnosti lovkyně stínů. Po útěku do Paříže s Matthewem Fairchildem Kordélie doufá, že v bouřlivém nočním životě velkoměsta na všechno zapomene. Z domova však přicházejí šokující zprávy: Londýn je znovu ohrožen knížetem pekel Belialem a Tatiana Blackthornová unikla z Nedobytné pevnosti. Pokud chtějí Kordélie a její přátelé Zbojníci zachránit své město, budou muset sebrat veškerou odvahu, spolknout svou hrdost a znovu si začít navzájem důvěřovat. Jestliže selžou, mohou přijít o všechno - včetně duše. Epické finále série uzavírá trilogii o londýnských lovcích stínů Poslední hodina.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , #booklab
Originální název:

Chain of Thorns , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řetěz z trnů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

marianna7090
28.05.2024 4 z 5

Tak veľmi som ju chcela dočítať a zároveň som veľmi nechcela. Bude mi svet Tieňolovcov opäť chýbať.
Bolo to skvelé. Nájdem však pár výhrad voči tomu záverečnému boju. Mám pocit, že Cassandre po Nástrojoch smrteľníkov asi už došli nápady na neskutočne úžasné opisy bitiek a bojov pri ktorých som doslova nedýchala a len hltala stranu za stranou. Pri tejto sérii sa mi to nestalo.
Avšak, Cassandra si to u mňa vynahradila úžasnými postavami. Cordelia je jedna z najlepších ženských hrdiniek s akou som sa stretla. Bez debaty. Úplne rozumiem, že sa do nej všetci zaľúbili. Aj ja som sa. Aj do jej krásneho mena.
Ďalej James a Matthew. Respektíve celá Veselá Zbojnícka Družina. MI-LU-JEM.
Postavy v tejto sérii krásne rástli a vyvíjali sa. A moje sympatie voči nim sa menili spoločne s dejom.
Raz darmo, Clare vytvorila neskutočný svet a nechce sa ho tak ľahko vzdať. A my všetci veľmi dúfame, že to tak ešte dlho ostane.

Peťulka3
20.03.2024 5 z 5

Zase skvělá kniha. V jednu chvíli jsem chtěla číst dál a dál. Pak jsem si říkala, že snad radši nechci číst dál,protože jsem se bála, co se pokazí. Užila jsem si to od začátku do konce. Krásné zakončení další série a já doufám,že tohle není poslední kniza ze světa lovců stínů.


Nikkiproch
15.02.2024 5 z 5

Užila jsem si celou sérii, po Pekelných strojích to byl další skvělý příběh.
Protože mě tohle universum moc baví, naprosto odhlédnu od opakujících se vzorců ve všech liniích.
Moc by se mi líbil další příběh, ideálně o dětech této generace, jejichž prarodiče by byla generace z Pekelných strojů a tak dál pokračovat. Třeba jednou :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řetěz z trnů v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených5x
v Knihotéce146x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech5x