Restaurant na konci vesmíru přehled

Restaurant na konci vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535921/bmid_restaurant-na-konci-vesmiru-66143245cdd61.jpg 4 1803 1803

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nepravděpodobnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo. Ve druhé části slavné série začínající po skáze planety Země, nejprve bývalý galaktický prezident Zafod Bíblbrox, zkušený vesmírný stopař Ford Prefect, jeho pozemský kamarád Arthur Dent a dívka Trillian jen o vlásek uniknou jisté smrti z pracek tupých Vogonů. Po řadě neuvěřitelných peripetií, zahrnující setkání s absolutním vládcem vesmíru, se cesty přátel opět spojí aby se vydali na cestu časem do nejluxusnější restaurace, jaká kdy existovala či bude existovat. Restaurant na konci Vesmíru totiž jako jediný podnik umožňuje vidět samotný a totální a destrukční a ..prostě konec všeho Vesmíru.... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: audiokniha , Tympanum
Originální název:

The Restaurant at the End of the Universe , 1980


Interpreti: Vojtěch Kotek
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Restaurant na konci vesmíru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (156)

RyonMathrin
včera 5 z 5

Naprosto nepravděpodobné. To, že by si to někdo přečetl a alespoň trochu se nepobavil.

"Totiž... totiž, hele, a víš ty vlastně, jak vesmír začal, abychom to vzali popořádku?"
"Asi ne," přiznal Arthur a přál si, aby nikdy o ničem podobném nebyl začal.
"No dobrý," vykládal Ford. "Představ si tohle, jo? Máš vanu. Jo? Velkou kulatou vanu. Z ebenu." ... "Máš tu vanu, chápeš? Ebenovou. A je kónická."
"Kónická?" nevěřil Arthur. "Ale jak..."
"Pšt!" okřikl ho Ford. "Prostě kónická. A co uděláš? Naplníš ji jemným bílým pískem, jo? Nebo cukrem. Jemnej bílej písek, respektive cukr. Cokoliv. To je jedno. Cukr je taky dobrej. A když je vana plná, vytáhneš špunt. Posloucháš mě?"
...
"Tak já ti povím tu fintu. Ta finta je v tom, že to nafilmuješ." ... "Ale to ještě není vono. Už si vzpomínám. Finta je v tom, že pak přetočíš ten film v promítačce - nazpátek!"
"Nazpátek?"
"Jo, přetočíš to zpátky. To je určitě vono. A pak sedíš a koukáš, a vono to začne spirálovitě proudit nahoru a ven z tý ďoury, až je vana plná."
"A takhle začal vesmír?" zeptal se Arthur.
"Ne, ale člověk si přitom bezvadně odpočine."

(a zvíře, které je hlavní chod toho večera:
"Jen si odskočím a picnu se." )

tom2843
31.03.2024 3 z 5

Druhý díl Stopaře je stále vtipný a myšlenka restaurace na konci Vesmíru je geniální, ale příběh byl dost slabý a moc mě nechytl. Jakoby se autor utrhl od příběhu a začal si jen hrát s bláznivými scifi myšlenkami.


Aurora_7
22.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Hledání pravého vládce vesmíru s zastávkami v restaurantu na konci vesmíru (skutečně můžeme vidět, jak vesmír končí), v žabí hvězdě (loď s devětsetletým zpožděním, vír totální perspektivy s vidinou nekonečnosti stvoření v poměru k obyčejnému člověku nebo srdce ze zlata v kapse), v černé lodi mířící do slunce, v arše B naprogramované k havarování kvůli tomu, že o ně na domovské planetě už nestáli nebo na planetě zemi před 2 milióny lety.
Tedy naprosto absurdní situace, které si nejde nezamilovat, pokud vám sedí autorův humor :).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

...proto se nakonec došlo k rozhodnutí rozetnout celou tuhle zamotanici a vypěstovat zvíře, které se chce dát sníst, a navíc to dovede jasně a zřetelně říct.


Kniha Restaurant na konci vesmíru v seznamech

v Právě čtených41x
v Přečtených2 883x
ve Čtenářské výzvě179x
v Doporučených133x
v Knihotéce815x
v Chystám se číst210x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech13x