Rembrandt - tragedie prvního moderního člověka přehled

Rembrandt - tragedie prvního moderního člověka
https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67595/rembrandt-67595.jpg 4 45 45

Životopisný román z pera holandského popularizátora umění zachycuje na pozadí holandské společnosti 17. století dramatické životní osudy jednoho z největších malířů všech dob, člověka, který okusil opojnost slávy, bohatství aštěstí i hořkost neporozumění, bídy a zoufalství. Román je doplněn řadou reprodukcí obrazů, leptů a kreseb, k nimž se vztahují příběhy románu.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Rudolf Škeřík , Rudolf Škeřík
Originální název:

The Life of Rembrandt Van Rijn , 1930


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rembrandt - tragedie prvního moderního člověka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Selket
08.03.2018 4 z 5

Dlouho jsem odkládala, kvůli období, ve kterém se kniha odehrává. Tyhle knihy bývají velice depresivní. Opravdu jsem nečekala nadsázku a humor! Skvělá kniha.

ThrisaManx
18.01.2017 2 z 5

Bohužel nedočteno. Kniha byla zcela jistě zajímavá, psána čtivě, ovšem měla jsem velký problém se do ní pořádně začíst. Četla jsem pouze po malých dávkách a po několika týdnech mě to přestalo bavit. Určitě se k ní ale vrátím, až na ni budu mít lepší náladu. Protože věřím, že stojí za to.


adelinka
28.12.2016 4 z 5

Kniha sa mi páčila, ale chvíľami sa mi čítala ťažšie. Prelínajú sa tu vlastne dva životné príbehy - život Rebrandta a lekára, ktorý ošetroval majstrovu ženu a ostali napokom priateľmi. Viem, že v každej jednej knihe sledujeme príbehy viacerých ľudí, ale tu mi to prišlo - život jedného a život druhého......samozrejme tieto knihy mám rada, popri čítaní behám aj po nete a dopĺňam informácie... :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rembrandt - tragedie prvního moderního člověka v seznamech

v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených6x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x