Rebel Hnízdil - Rozhovory s MUDr. Janem Hnízdilem aneb S odvahou a humorem v časech dobrých i zlých přehled

Rebel Hnízdil - Rozhovory s MUDr. Janem Hnízdilem aneb S odvahou a humorem v časech dobrých i zlých https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472415/mid_rebel-hnizdil-rozhovory-s-mudr-jane-Pmr-472415.jpg 3 31 31

Znáte ho jako muže, který vytáhl do boje proti farmaceutickým firmám a lidem ukázal, že prášky jim zdraví nezachrání. Nebo jako muže, který se nebál říct nahlas, že mnozí politici jsou vlastně psychopati. V covidu hájil svobodu proti přehnané regulaci a nerozpakoval se jít ani proti lékařským elitám. Na internetu mají jeho texty rekordní čtenost. MUDr. Jan Hnízdil je zkrátka fenomén. Kniha novináře Jana Müllera ukazuje jednoho z nejvýznamnějších lékařů současnosti formou dialogu nad mnoha různorodými tématy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rebel Hnízdil - Rozhovory s MUDr. Janem Hnízdilem aneb S odvahou a humorem v časech dobrých i zlých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

BlueMind18
10.07.2023 4 z 5

Já mám prostě pro rebely slabost. Ano, vím, že pro někoho je Hnízdil spíš někdo, kdo má veliké ego. Docela se mi líbila jedna pasáž v knize, kde se autor zmiňuje o tom, že pokud někdo propaguje určité názory, vytváří se mu určitý druh čtenářstva/posluchačů apod., kteří mají určité požadavky a dotyčný "názorový vůdce" či jak ho nazvat může propadnout svodům svého ega, neboť jim bude chtít vyjít určitým způsobem vstříc, aby si je udržel či jejich řady rozšířil. No a co, na druhou stranu. Pokud si uvědomuje, kam ho slabiny jeho nadměrného ega mohou zavést či svést... Přinejhorším občas plácne pár blbostí.

Hnízdil má prostě charisma a byť se všemi jeho názory nemusím souhlasit, ráda si to přečtu. Díky bohu za tuto alternativu. Jeho mnohé názory jsou mi známy z jeho starších knih (např. Mým marodům atd.); v tom tedy tato kniha neříká nic moc nového (až na ten koronavír). Co se týče státem (a zdravotními pojišťovnami) podporovaného zdravotnicko-farmaceutického kolotoče, tam s ním v mnohém souhlasím. To, že se od systému zdravotních pojišťoven odtrhl, to určitě není nic lehkého a ten boj mu fakt nezávidím. Přitom jeho přístup k pacientovi není nic nového, ba naopak. Odtrhnutí od systému zdravotních pojišťoven lze shledat např. i u jiného lékaře, a to MUDr. Smíška a jeho metody spirální stabilizace páteře, kterou osobně oceňuji více.

To, že mu nějaká sebranka namyšlených, zřejmě vševědoucích akademiků, udělila Bludný balvan (či co to je), to spíš svědčí o diagnóze takového spolku (trapná nadutost?). Hnízdil na tom jen vydělal.

Tom_B
31.08.2022 odpad!

Hnízdil není ani tak rebel jako někdo, kdo se vážně hodně rád poslouchá. Jestli něco lidem ukázal, tak to, že čemu lidé chtějí věřit, se prodává mnohem lépe než to, co potřebují slyšet.


Vydra57
17.02.2022 1 z 5

Zklamani. Covidu uz mam plne zuby, presto text o nem vyplnuje cast - vetsi- knihy. O hlavni postave jen povrchni utrzky. Byla kniha napsana s cilem utrzit penize?

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (20. týden)

16.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rebel Hnízdil - Rozhovory s MUDr. Janem Hnízdilem aneb S odvahou a humorem v časech dobrých i zlých v seznamech

v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit9x

Autorovy další knížky

Jan Müller
česká, 1975
2019  76%Dítě v síti
2020  75%Zlatý boss, který chodil bos
2018  72%Průvodce budoucností aneb Jak si užít globální krizi
2021  61%Rebel Hnízdil - Rozhovory s MUDr. Janem Hnízdilem aneb S odvahou a humorem v časech dobrých i zlých
2023  60%Divadlo v Alfě 1960-1966, aneb, Nenaplněný sen o plzeňském Semaforu