Rapa Nui přehled

Rapa Nui
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142996/bmid_rapa-nui-1gF-142996.jpg 4 41 41

Ing. Pavel Pavel je jedním z nemnoha Čechů, jejichž jméno obletělo svět a stále vyvolává zasloužený zájem. Jeho koníček, experimentální archeologie, jej přivedl až na vzdálený Velikonoční ostrov s proslulými obřími sochami moai. Ing. Pavel se zaměřil na dosud nevyřešený problém jejich dávného transportu pomocí primitivních metod. Svou hypotézu o přepravě těžkých kamenných plastik na značné vzdálenosti potvrdil praktickými pokusy v roce 1986, kdy jako člen expedice legendárního norského cestovatele a etnografa Thora Heyerdahla „naučil chodit“ skutečné sochy moai přímo na ostrově samotném. O své daleké cestě napsal tuto knihu-deník. 64 s. fot. (většinou barev.), 1. vydání.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rapa Nui. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Dankaj
13.02.2017 4 z 5

I já jako malá milovala knihy o Velikonočním ostrově, o to neuvěřitelnější se mi zdá splněný sen pana Pavla. Oceňuji deníkovou formu. Dnes, kdy jsem sama procestovala mnoho míst z mých dětských snů, oceňuji i autorův upřímný pohled a nadšení z cest do ciziny v době, kdy to rozhodně nebylo samozřejmostí.
Výzva 17 - deník (možno i ostrov, český autor, jméno v názvu)

manka71
10.02.2016 5 z 5

Obdivovala jsem Ing Pavla, že se mu podařilo přesvědčit pana Thora Heyerdahla o svém nápadu a spolu s ním navštívit Velikonoční ostrov. Škoda, že ve spoustě dokumentů není o jeho pokusech ani slovo, ve většině se mluví o tom, že do dneška se neví jak sochy chodily. Mám pocit, že o tom, že sochy rozchodili ví jen Češi a pan Heyerdahl.


Niki
04.01.2014 4 z 5

Tuto knihu jsem četla jako povinnou četbu, takže jsem od ní očekávala, že bude nudná. Nakonec jsem ale byla velmi mile překvapena a bylo mi trochu líto, když jsem se dostala na konec knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rapa Nui v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x