Rambo - Rozkaz přehled

Rambo - Rozkaz https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533060/bmid_rambo-ii-rozkaz-65ddf58c75a72.jpg 4 137 137

Rambo série

< 2. díl >

John Rambo se vrací! Z přísně střeženého vládního vězení je propuštěn, aby se vydal na tajnou misi do Vietnamu, kde se má pokusit získat důkazy, že v tamější džungli, v táboře, kde sám byl vězněn, jsou stále drženi američtí váleční zajatci. Při výsadku však přijde o část výstroje, i fotoaparát k pořízení snímků vězňů je nenávratně pryč. Rambo může přinést jen jediný důkaz – zajatého vojáka. Tajné služby i armáda od něj dávají ruce pryč a John si projde týmž peklem na témže místě v džungli podruhé. Tentokrát si Rambovi protivníci nezaslouží soucit ani slitování.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Válečné
Vydáno: audiokniha , Tympanum
Originální název:

Rambo (First Blood Part II) , 1985


Interpreti: Jiří Schwarz
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rambo - Rozkaz. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Morana107
02.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Tenounká knížka, nadupaný děj.

Obsah je samozřejmě znám, autor se ale i tak snažil pozměnit scény a přidat i něco navíc. Můžeme naslouchat toku Rambových myšlenek, což nám film nemůže dopřát. CO dostala víc prostoru a v knize se k Rambovi doslova duševně připoutala a bez jakéhokoliv slibu se z Ramba stal JEJÍ muž a ona přísahala smrt tomu, kdo na něj vztáhl ruku.

Rambo má však tvrdou slupku, jeho život je poznamenaný krví, vraždami a strachem. Už neví, jaké to je pustit si nějakého člověka k tělu, ale CO se pro něj stává křehkou výjimkou, ale city si připustil až příliš pozdě.

Pak už byl jen jediný smysl života... pomsta!

Museli zemřít, protože všichni ti vojáci měli v jeho očích kus viny na smrti jeho CO, jejíž tělo pohřbil v džungli mezi orchidejemi.

A ten muž plakal... ten zabiják a samotář plakal nad hrobem jedné z tisíců, ale pro něj tak důležité mrtvé.

I filmový konec je zachován, přesto to není nijak šťastný závěr, protože hrdina zůstává stále na samém okraji skutečného světa a je tam sám.

Pasadenka
28.01.2024 4 z 5

Proč je tato knížka tak výjimečná? Nestává se moc často, aby autor filmové předlohy napsal knižní adaptaci filmového pokračování. A jelikož Dave svého Johna zabil, tak nám dal na papír rozšířenou verzi filmu.

A jaké to je? V pohodě. :) Základní kostra je jasně daná a jelikož se jedná o nejpopulárnější díl ze série, je až chronicky známá. A já se přiznávám, že i když mě jako celek knížka nudila, ty rozšíření stály za to. :) Máme čas na to jednotlivé scény prozkoumat a trochu se v nich porochnit. Ko dostane větší prostor. A Johny? Johny si závěr sakra užívá a David napsal skvělou řežbu, za kterou by se nestyděl ani Mr. Kulhánek. Jiří, ne Petr. I když... :D


Nemo78
26.12.2023 5 z 5

Zatímco film je vlastně jen o boji, násilí, zradě a pomstě, kniha do celého příběhu vnáší i jistou poetičnost a lidskost. Oproti prvnímu dílu je Rambo čistě kladným hrdinou a není žádné morální dilema mu fandit.
Je až neuvěřitelné, z jak plytkého tématu se autorovi podařilo vykřesat klenot daného žánru.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rambo - Rozkaz v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených204x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit1x