Rakovina? Ne, děkuji! přehled

Rakovina? Ne, děkuji!
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458327/bmid_rakovina-ne-dekuji-D99-458327.jpg 3 9 9

Osobní zkušenost s vnucovanou diagnózou smrti motivovala autorku k napsání této knihy. Její příběh se vine jak červená nit mezi dalšími texty, jež popisují praktiky onkologické lobby. Kniha je výzvou k přemýšlení a převzetí osobní zodpovědnosti za své zdraví. Důvěřivý a pasivní pacient se jinak stává snadnou kořistí v nemilosrdném systému, v jehož laskavé náruči umírají statisíce lidí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rakovina? Ne, děkuji!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

vimzenicnevim
23.08.2023 3 z 5

Kniha se zabývá zejména vztahem pacienta a lékařů. Je tam velmi dobře popsané, jak se lékaři chovají k pacientům a to je autorka sama lékařka ! Co mi hodně chybělo bylo to, čím se vlastně autorka knihy léčila, když odmítla chemoterapii a další "zaručené a ověřené" lékařské metody léčení rakoviny.

ziriant
24.10.2021 3 z 5

Domnívám se, že kdyby autorka méně tlačila na pilu, dosáhla by většího efektu. Kniha je psána poměrně naštvaným, obviňujícím a afektovaným způsobem, vyjádření jsou plná drsného sarkasmu a posměšných zvolání. Pak jsem měla tendenci spíše než vnímat, co se říká, jak se to říká. A na mě osobně to působilo dost rušivě. Méně je někdy více. Ano, systém našeho zdravotnictví a spousta konkrétních jednotlivců funguje přinejmenším prazvláštním způsobem, přinejhorším vede ke smrti utrápením se. Tomu také věřím. Nicméně tento styl psaní ve mě vyvolával pocit, že si stěžuje nějaké malé dítě, což mě vede k myšlence, že nevím, nakolik tomu můžu věřit. Jak se říká, role oběti nic nevyřeší. Tedy chci říci, že obsah knihy mi přišel zajímavý, ale mnohem zajímavější, důraznější a stravitelnější by mi přišel, kdyby se autorka nejdříve trochu uklidnila. Možná se dá říci, že na vztek máme v takové situaci právo, ale v konečném důsledku to stejně nikomu nepomůže. A jelikož mi záleží i na vizuálním vjemu z knihy, tak jsem tedy velmi potěšena nebyla (př. zarovnání souvislého textu doleva - proč?).


krystof8444
15.11.2020 5 z 5

Knihu Rakovina? Ne, děkuji, jsem čel jedním dechem. Autorka se v ní nebojí odkrýt temné praktiky současného zdravotního systému a její tzv. „protinádorové léčby". Zároveň tato kniha přináší skutečnou naději, že změna je možná. Dr. Jarmila Klímová nás ke změně inspiruje svým skutečným příběhem. Dávám knize 5 ***** a s upřímností vám ji doporučuji k přečtení!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rakovina? Ne, děkuji! v seznamech

v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x