Rajský ostrov přehled

Rajský ostrov https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61758/rajsky-ostrov.jpg 5 19 19

Guy de Savigny, potomek z francouzského šlechtického rodu, se domnívá, že jeho otec za druhé světové války zahynul hrdinnou smrtí. Jeho anglická matka ani francouzský dědeček se k dávným událostem nechtějí vracet. Shodou náhod se Guy dozví, že v Karibiku žije bohatá Němec, někdejší generál jenž na konci druhé světové války uloupil většinu cenných uměleckých rodinných pokladů de Savygnyů. Stůj co stůj nyní chce odhodlaný Guy poznat pravdu a dosáhnout konečně spravedlnosti. Cesta do rajského Karibiku má však zcela jiné vyústění než by čekal. potká zde jižanskou krásku Lily a na první pohled se do ní zamiluje. Avšak Lily je jediná dcera někdejšího fašisty. Také minulost se náhle jeví jako složitější. Jakou cenu nakonec bude muset Guy za odhalení pravdy zaplatit?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Eden Inheritance , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rajský ostrov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

bábuška
18.02.2018 4 z 5

Jedna část příběhu nás zavádí do Němci okupované části Francie za demarkační linií. Na zámek de Savigny dochází vysoký nacististický důstojník Otto von Rheinhardt a majitelé zámku žijí v představě, že jsou pod jakousi ochranou. Jsou na zámku dvě osoby,kterým se nelíbí německá nadřazenost, a sice mladší syn a manželka staršího syna, angličanka Katrin, kteří se zapojí do práce v odbojové skupině. Na sklonku války jsou majitelé vystěhováni a zámek je zabrán pro německé velitelství a posléze jsou z něho vyvezeny všechny umělecké předměty. Jako mnoho jiných nacistických důstojníků si i Rheinhardt změní jméno a zmizí v Jižní Americe i se svými poklady.
V další části příběhu se dá vnuk majitele Guy de Savigny do hledání ztraceného majetku a tím i po viníkovi s novou identitou Otto Brandt. Ten se usadil v Karibiku na malém ostrůvku Madrepora, kde bohatne díky obchodu s kokainem. Ovšem má krásnou dceru Lily, do které se Guy zamiluje. Je to náklonnost oboustraná a Lily postupně zjišťuje okolnosti jejich bohatství. Její otec ale umírá na zhoubnou nemoc, takže trestu za válečné hříchy uniká. Odcizené kulturní bohatství se vrací původním majitelům do Francie, obchod s drogami je na Madrepoře zlikvidován a Guyovi a Lily nestojí nic v lásce i společné cestě .
Popisovaná část z válečné Francie je velice poutavá, v druhé části je více dobrodružství a lásky, ale jako celek je kniha velice hezky napsaná a čtivá.

intelektuálka
06.10.2017 5 z 5

Chtěla jsem něco romantického a tato kniha mi to splnila. Už umístění děje do Francie v období napadení nacismem mě upoutalo. Dochází k rodinné tragedii a poslední potomek rodu de Savigny se až v dospělosti dozví o pobytu válečného zločince, který ukradl rodinné dědictví. Odlétá na exotický ostrov v Karibiku.
Ale pomstu mu překříží dcera a nakonec život vyřeší sám otázku odpuštění.


Šánka
01.09.2017 5 z 5

Do knihy jsem se pustila po přečtení hodně podrobné anotace, ale hlavně dvou pěkných komentářů od mých oblíbených uživatelek :-).
Je to velmi čtivě napsaný román rozdělený do dvou částí. První se odvíjí za války v okupované Francii, druhá část o mnoho let později na exotickém ostrově v Karibiku. Příběh lásky poznamenané válkou, touhou po pomstě, ale i o smíření.
Pěkné a navzdory tématu romantické čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rajský ostrov v seznamech

v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

1999  84%Pobřeží půlnoci
2002  91%Rajský ostrov
2001  91%Černé hory
1999  76%Touha a klam