Radikální upřímnost přehled

Radikální upřímnost
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289596/bmid_radikalni-uprimnost-Jls-289596.jpg 4 9 9

„Všichni pořád lžeme. Jenže lhaní a předstírání nás vyčerpává a je zdrojem většiny lidského stresu,“ říká Dr. Brad Blanton, psychoterapeut s čtyřicetiletou praxí. „Tento stres má v konečném důsledku na svědomí deprese i úzkosti a souvisí s chronickou únavou, syndromem vyhoření i nejrůznějšími tělesnými obtížemi. Neupřímnost je zároveň zdrojem problémů v mezilidských vztazích.“ „Když neříkáme našim nejbližším lidem pravdu o tom, co cítíme, drží nás to uzamknuté v našem mentálním vězení. Čím déle v tomto vězení zůstáváme, tím rychleji náš život upadá do šedi a vytrácí se nám z něj radost a živost. Máme na výběr se buď z tohoto vězení vysvobodit, nebo pomaloučku umřít. Cestou, jak se dostat ven, je stát se upřímným.“ Radikální upřímnost je americkým bestselerem, který byl přeložen do více než 15 jazyků. Tato kniha je praktickým manuálem, jak dosáhnout ve svém životě svobody, intimity a radosti. Brad píše nevybíravým jazykem a nebojí se poukázat na mýty, pověry a lži, kterým jsme byli vystaveni naší výchovou a kulturou.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Maitrea
Originální název:

Radical honesty , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Radikální upřímnost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

kneslova
29.11.2019 3 z 5

Být pravdivý k sobě i ostatním je jistě osvobozující, ale autor to dovedl ad absurdum. Avšak hlavní myšlenka knihy je skvělá i třeba popsání jak je dobré projevit hněv.

Sazovsky
26.08.2018 4 z 5

Obsah knihy je plný užitečných informací a autorových zkušeností. Mě už hodněkrát pomohla v manželství získat svobodu bytí a svobodu jednání.


Canelle
12.07.2018 4 z 5

Díky této knize jsem, dá se říct, procitl. Nevím, zda to bylo pouze mým určitým psychickým rozpoložením, a nebo je to zcela autorova zásluha. Nicméně po přečtení pár stránek jsem se odhodlal k této "radikalizaci" a udělal něco, za co jsem na sebe neskutečně hrdý. Vypustil jsem jednu "sračku" a pocítil jsem obrovskou úlevu. Právě proto dávám této knize plné hodnocení, I když vím, že překlad není excelentní a ani kniha sama o sobě není žádnou průlomovou myšlenkou. Jenže naplno splnila svůj účel, začal jsem se pozorovat v tom, co říkám, a zjistil, že plno věcí neříkám tak, jak jsou. A nyní se začínám s upřímností seznamovat a hlavně jí taky projevovat. Děkuji za tuto knihu, otevřela mi oči a podpořila mou osobnost. Autor možná není skvělý člověk, ale zato je sám se sebou očividně spokojený, jelikož si jde za tím, co chce. A to by mělo být poselstvím pro každého.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Radikální upřímnost v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Brad Blanton
americká, 1940
2016  71%Radikální upřímnost