Quentin Durward přehled

Quentin Durward
https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93343/mid_quentin-durward-PJf-93343.jpg 4 81 81

Děj románu se odvíjí ve Francii v době vlády Ludvíka XI., v čase, v němž spory dvou mocných panovníků – krále Ludvíka a vévody Karla Burgundského – vyúsťují v řadu dramatických zápletek. V samém středu těchto událostí se odehrává příběh mladého Skota Quentina Durwarda, který po vyvraždění celé své rodiny kmenovými nepřáteli přichází do Francie a je přijat do královy skotské gardy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Quentin Durward. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Apo73
12.06.2022 2 z 5

No asi bych to tu neměl takhle otevřeně psát, ale trochu jsem u toho tehdy trpěl. Bylo to několik dílů a ten jazyk byl pro mne tehdy asi náraz. Ale na druhou stranu i teď po letech uznávám, že to byla čistá rytířina prodchnutá romantikou, s jednoduchoučkou zápletkou, ale o tu nakonec ani nešlo. Byla to vlastně první věc od Scotta a doporučuju tím nezačínat.

Annicka
07.10.2020 5 z 5

To byla krása... Po dlouhé době jsem si opět přečetla klasický román s celkem jednoduchou zápletkou, plný romantiky v náznacích. Četla jsem to během učení na státnice a krátce po nich a je to úplný balzám na duši.
A úplně unešená jsem byla překladem. Už bych ani nevěřila, že byly doby, kdy se překládalo podle myšlenek a ne doslova, překladatel si zakládal na slovní zásobě a nikdo by nevydal, co se vydává dnes.


PMR
11.04.2020 4 z 5

Duben 2020: Knihovna je už měsíc zavřená kvůli koronaviru SARS-CoV-2, a tak čtu kdeco a snažím se stát dokonalou krysou :-)
Ovšem pozor - čtenářský orgasmus:
"Konečně dveře skutečně zavrzaly a zaskřípěly - neboť ani v palácích se v patnáctém století dveře neotáčely ve svých veřejích tak tiše jako dnes ..."
:-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Quentin Durward v seznamech

v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce120x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x