Pýcha a predsudok a zombiovia přehled

Pýcha a predsudok a zombiovia https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83132/bmid_pycha-a-predsudok-a-zombiovia-9nH-83132.jpg 3 90 90

„Je všeobecne známe, že zombiovia majú neprekonateľnú chuť na ľudské mozgy.“ Tak sa začína román Pýcha a predsudok a zombiovia, ktorý je rozšírenou verziou obľúbeného románu Jane Austenovej, doplnenou o scény, kde sa lámu kosti a brutálne likvidujú zombiovia. Hneď na začiatku rozprávania sa pokojné anglické mestečko Meryton stane dejiskom čudnej nákazy, po ktorej sa mŕtvi vracajú medzi živých. Temperamentná hrdinka Elizabeth Bennetová je odhodlaná bojovať a zvíťaziť nad tým zombiovským ohrozením, ale príchod pyšného a arogantného pána Darcyho odvráti jej pozornosť iným smerom. Od toho sa odvíja pôvabná komédia spoločenských manierov s množstvom kultivovaných slovných súbojov medzi dvoma mladými zaľúbencami, a ešte väčším množstvom surových súbojov na bojisku plnom krvi. Dokáže Elizabeth zlikvidovať satanove hniezdo? Dokáže potlačiť spoločenské predsudky šľachty, ktorá si potrpí na svoju triednu nadradenosť? V románe Pýcha a predsudok a zombiovia nájdete romantickú lásku, zranené srdcia, zápasenia s mečom, kanibalizmus a množstvo rozkladajúcich sa mŕtvol.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Pride and Prejudice and Zombies , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pýcha a predsudok a zombiovia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Carol1122
11.02.2023 2 z 5

Zlatá Austenová... Tohle byla tak špatná parodie... Na jednu stranu mě první polovina knížky bavila, už jen svým trochu modernějším jazykem a vylepšením oněch známých scén, na druhou stranu se z knížky stala obrovská nuda. Řekla bych, že filmové zpracování bylo trochu zajímavější. Příběh byl vlastně jen okopírován a v pár frázích upraven na apokalypsu zombie. Bohužel tedy nedoporučuju, pokud si nechcete zkazit nejmilovanější originál.

barleyfox
31.08.2022 1 z 5

Často to neříkám, ale film je lepší. Už jen proto, že u něj tak často nezapomínáte, že na pozadí příběhu zuří zombie apokalypsa. Čekala jsem něco více na způsob dnes tak populárních převyprávění pohádek. Když to přeženu, kniha působí, jako by někdo zkopíroval text celé originální Pýchy a předsudku a přepsal pár scén a dialogů. Skoro tak málo inovace tam je. Ale nápad mě bavil, líbilo se mi, jak se o zombících mluvilo dobovým jazykem aniž by to bilo do očí. Líbilo se mi jak autor pozměnil osud pana Collinse a Charlotte Lucasové a katastrofální Darcyova první žádost o ruku. Ale to je hrstka věcí - zbytek na mě působí hrozně odfláknutě. Víc věcí na příběhu mění i moderní filmové adaptace a přes ctrl+c se prostě knížky nepíšou.


Parwana
19.06.2022 1 z 5

(SPOILER) Dle komentářů v knižních aplikacích od předchozích čtenářů jsem čekala bombu a neotřelou parodii klasiky, u níž se budu válet smíchy. To se bohužel nekonalo. Originál jsem nečetla, možná bych pak měla na knížku jiný náhled, takto jsem se do poloviny knihy brodila v něčem, co není ani zábavné, ani čtivé. Jediný svěží moment byl zápas Elisy s panem Darcym, který následně vzal hlavou o krb. Druhá polovina knihy měla být svižnější; to tedy vpravdě nebyla, spíše snesitelnější a přežvýkatelnější. Knihu jsem dočetla, ale měla jsem v průběhu čtení velké nutkání ji odložit, jako jsem udělala u jiné parodie této klasiky Pýcha, předsudek a seznamka - to bylo megatrapné už na straně č. 5. Když se ale vrátím k této knize, cítím zklamání. Ani těch zombií tam moc nebylo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pýcha a predsudok a zombiovia v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených109x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených7x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

zfilmováno zombie Jane Austen

Autoři knihy

Jane Austen
britská, 1775 - 1817
Seth Grahame-Smith
americká, 1976