Putovanie po Stredozemi: Ilustrovaný cestopis od Vreckán až po Mordor přehled

Putovanie po Stredozemi: Ilustrovaný cestopis od Vreckán až po Mordor
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501359/bmid_putovanie-po-stredozemi-ilustrovany-g9v-501359.jpeg 5 42 42

Ilustrovaný cestopis predstavuje pešiu túru po Tolkienovej Stredozemi. Ilustrátor a výtvarník trilógií Pán prsteňov a Hobit John Howe zavedie čitateľa na miesta z Tolkienových príbehov a odhalí udalosti z jeho diel: bitky z rôznych vekov sveta, stratené kráľovstvá a prastaré mýty, a tiež miesta, ktorých existenciu Tolkien iba naznačuje, ako kráľovstvá ďalekého severu či krajiny za šírymi moriami. Kniha obsahuje výtvarné návrhy vytvorené pre filmy, existujúce ilustrácie Stredozeme, ako aj desiatky nových malieb a skíc.... celý text

Literatura světová Fantasy Obrazové publikace
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

A Middle-Earth Traveller: Sketches from Bag End to Mordor , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Putovanie po Stredozemi: Ilustrovaný cestopis od Vreckán až po Mordor. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

dancadragneel
27.03.2024 4 z 5

Kniha, kterou by měl mít snad každý fanoušek Tolkienova světa. Pan Howe krásně kreslí a text byl též zajímavý. Pěkná kniha.

Kosta96
13.03.2024 5 z 5

Úžasná kniha, která Vás prostřednictvím krásných ilustrací autora vezme do Středozemě a ještě dál. Některé ilustrace jsou černobílé, některé barevné, téměř až živé. Kdo přečetl Hobita, Pána Prstenů nebo alespoň viděl jejich rozšířené filmové verze či se zaposlouchal do příběhů od vzniku Středozemě až po stěžejní třetí věk, ve kterém se odehrává Válka o Prsten, tak ani nemusí přečíst jinak určitě zajímavé texty od autora samotného. Já osobně jsem si knihu koupil především kvůli ilustracím a prolistoval během dvou večerů. 99% ilustrovaných materiálů jsem bezpečně poznal, přestože trilogii Pána Prstenů teprve začínám číst. To jen ukazuje, jak barvitá Středozem a díla pana Tolkiena jsou. Určitě jsou tu tací, kteří už trilogii přečetli. Přestože Alan Lee (z toho co jsem zatím viděl v ilustrovaném vydání Společenstva) nakreslil krásné ilustrace, tak John Howe je má neméně povedené. Kreslil nejdřív sám podle popisu v knihách a poté se navíc podílel i na filmových trilogiích Hobita a Pána Prstenů. Některé postavy a místa jsou v těchto ilustracích zakresleny lépe, než byly zachyceny na filmovém plátně. Sám jsem si uvařil čaj, kávu a dal se do prohlížení a byly to skvělé dva večery. Pokud jste fanda Tolkienova světa, jedině doporučuji tuto knihu alespoň pořádně prolistovat.


zedir
20.08.2023 5 z 5

Nádherná kniha sloužící trochu jako encyklopedie a dějepisné povídání o Ardě, Beleriandu, Středozemi, Temných pánech, Valar apod., ale hlavně jako pastva pro oči plynoucí z množství úžasných ilustrací a kreseb jednoho z posvátného triumvirátu Tolkienových ilustrátorů, a to Johna Howea (zbylí dva Alan Lee a Ted Nasmith).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Putovanie po Stredozemi: Ilustrovaný cestopis od Vreckán až po Mordor v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených7x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech3x