Putování s oslem přehled

Putování s oslem
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492823/bmid_putovani-s-oslem-h2O-492823.jpg 4 66 66

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Putování s oslem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

soupik2012
17.10.2023 5 z 5

Na knize je na první pohled poznat, že ji sepisovali dva čeští humoristé. Zatím co pan Šimek knihu pojal více reálně a jeho vyprávění bych téměř mohla označit za věrohodné, tak příhody od pana Fouska budou téměř celé vyfabulované. Těžko říci, co mě bavilo víc. Asi je to takto dohromady téměř dokonalé. Každopádně si dovedu zcela jasně představit jaký dobrodružství při putování s oslem musela skupinka těchto dobrodruhů prožívat. A závidím jim, uměla bych si představit být členkou tohoto nesourodého seskupení přátel přírody a milovníků nevšedních zážitků. Audioknihu svým typickým způsobem načetl pan Aleš Háma. A byl to zážitek.

jan0223
28.12.2021 5 z 5

Tak tohle je odpočinkové, pohodové čtení. Musím říci, že jsem se opravdu pobavil. Ten začátek chce vytrpět a užít si část na vandru s oslem, oslí reportáže už by tam ani nemuseli být, ty mě moc neba. Ale stejně jsem knihu přečetl 2x za sebou.


DennisMoore
21.01.2021 5 z 5

Kniha, která je doslova čím dál lepší. Úvod Miloslava Šimka tak trochu zdržuje, hlavní část, tedy Na vandru s Honzou, už je lepší a pěkně se v ní prolíná typický humor Šimkův ("Bratranec Bedřich se v 21.25 sekl sekerkou do nohy, což byl povel k zastavení práce, i když Bedřich prohlašoval, že to nic není a kvůli němu se v tempu polevovat nemusí.") a Fouskův ("Nakonec jsem debatu ukončil já prohlášením, že popularitu je možno koupit si za peníze, ale teprve příští generace můžou říct: Byl to blbec."), přičemž Fousek převažuje a na můj vkus je občas až moc patetický, ačkoliv je to pořád sranda. Spíše mi ale vadilo, že putování je souhrnem několika skutečných cest a přiznaně vymyšlených historek, a já bych raději četl autentický deník. Po slušné dávce fotografií, tedy po další části knihy, jsem se deníku ale dočkal, a bylo to přesně to, co jsem chtěl. Výpravy shrnuté samotným Miloslavem Šimkem, nepřimyšlené, ale stejně vtipné, no a po nich epilog, který mě fakt chytil za srdce, dojal a navzdory předchozím výtkám donutil přestat pomýšlet na nižší než maximální hodnocení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Putování s oslem v seznamech

v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených5x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Josef Fousek
česká, 1939
Miloslav Šimek
česká, 1940 - 2004