Psychosomatika přehled

Psychosomatika https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12954/psychosomatika-12954.jpg 4 15 15

O psychosomatice se s nadsázkou hovořilo jako o medicíně budoucnosti, protože odkrývá souvislosti mezi tělem a psychikou člověka a poukazuje na psychické pozadí řady somatických onemocnění. Dnes již byl psychosomatický pohled integrován v řadě medicínských oblastí. Autor nejprve uvádí do oblasti psychosomatiky, nastiňuje její historické kořeny i vývoj a charakterizuje jednotlivé školy a směry. V druhé části pak spolu se svými spoluautory rozebírá patnáct klasických psychosomatických onemocnění. Předností knihy je již to, že je napsána na způsob řady konkrétních sond do spletité oblasti lidského zdraví, četné kazuistiky dokreslují i příklady z literatury, historie apod. Autoři jsou navíc kromě psychologie či medicíny vzděláni i v oborech jako je filozofie, literární vědy a kulturologie.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: , Portál
Originální název:

Psychosomatik


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psychosomatika. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Měnící
05.02.2019 4 z 5

Nadšeně jsem přečetl části věnované zdravotním obtížím, a naopak některé předchozí pasáže v knize jsem úplně vynechal. Líbilo se mi uvedení několika různých a někdy i dosti protichůdných hypotéz.

hu_87
18.01.2019 4 z 5

Docela fajn. Co mi vadilo, byla poměrně vyčerpávající historie psychosomatiky. Něco se četlo lépe a něco hůře a i když si z knížky odnáším poměrně dost, mám dojem, že mi tam ještě něco chybí.


LordSnape
12.02.2017 4 z 5

Dobrá a poučná kniha. Danzer nejdříve uvede historii a pozici psychosomatiky v rámci přístupu v lékařství a zcela právem vyrve čtenářovi to, co si dosud myslel, že o tomto oboru ví. Druhá část knihy se pak skládá z příkladů a klinických studií, kde se ukáže, jak se k danému problému postavit a jak jej podchytit a léčit za pomoci celostního přístupu, kdy je duše i tělo jeden veliký, harmonický celek člověka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Psychosomatika v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených19x
v Doporučených3x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x