Psychologie masových vrahů přehled

Psychologie masových vrahů
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284660/bmid_psychologie-masovych-vrahu-15e-284660.jpg 5 242 242

Masový vrah jinak myslí, jinak žije, jinak páchá zlo, má jiné motivy, ale zejména se zcela jinak vyvíjí již od dětství. V mnoha případech je produktem doby, v jistém smyslu slova nemocné společnosti, a setkáváme se s ním po celém světě čím dál častěji. Lidstvo toho zažilo již mnoho a jsou činy, o nichž je potřeba mluvit, aby si lidé na konkrétních případech zla uvědomili, že k němu nesmí být liknaví, nesmí jej přehlížet, protože zlo je vysoce infekční. Tato kniha je o malých vzdorovitých, pokřivených a případně rozmanitě zneužívaných dětech, které skrze paranoidní a nenávistný vztah k lidem vyrostly ve skutečná monstra.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psychologie masových vrahů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

icewind
17.01.2024 5 z 5

V mé knihovně čekala na svou příležitost už delší dobu a přiznám se, že hlavní důvod proč jsem právě teď po ní sáhnul byla stejně jako níže u "PaníLenky" právě událost v Praze na FF a otázka proč.... těch možných odpovědí je možné v této hutné knize nejen obsahem, ale i koncentrací čirého zla, najít opravdu dost. Každý ať si svůj názor udělá sám, o tom asi netřeba se rozepisovat. Něco jsem tušil zběžně, něco vůbec, je to opravdu neveselý výlet do temnoty, ale to hledání odpovědí proč se tohle děje je nejspíš i jednou z obran vůči tomu, že se to opravdu děje a není žádná jistota, že se to nemůže stát nikomu z nás, tudíž bohužel není od věci ani příp. návod jak se v těchto situacích chovat, co dělat a jak být pokud možno připraven na nemyslitelné....Zároveň kolikrát stejně jako mrazí z toho co jsou někteří schopni vymyslet a udělat, tak je až nepochopitelné jakým způsobem se naše "vyspělá" civilizace staví k tomu jak tyto jedince "potrestat", obzvlášť případ Breivika je v tomto smyslu naprostá šílenost, to si spíš řeknete kdo je v tomto případě tím více nemocným a vyšinutým.... mimochodem, zamyslel jsem si i sám nad sebou a tím, jak kolikrát zhltnu všechny ty filmy, dokumenty i knižní příběhy o těhle událostech, jak mě to taky svým způsobem fascinuje a to včetně Dextera...... no zkrátka neveselé a nelehké čtení, ale stojí rozhodně za to.

PaníLenka
14.01.2024 4 z 5

Tuto knihu jsme si s dcerou koupily přímo po skvělé přednášce charismatického pana Drbohlava v roce 2019. Tenkrát jsem nevěřila, když pan Drbohlav varoval, že masová střelba se netýká pouze Ameriky. A asi měsíc na to postřílel šílený Vitásek lidi ve fakultce v Ostravě. Knížku i s věnováním jsem nicméně založila do knihovny, k takovému tématu, byť fascinujícímu, se úplně nemáte chuť vracet. Až teď, když další šílenec střílel na univerzitě v Praze, mi přišlo jako dobrý nápad se ke knížce vrátit a zkusit se s autorem zamyslet nad tím - PROČ??? Musím přiznat, že text je psaný dost odborně, nečetla se snadno, přednáška byla určitě zajímavější, pan Drbohlav opravdu umí - pokud ještě přednáší, vřele doporučuji!


LordByron
28.03.2023

Pravdu poviem, že mi to príde (aspoň sčasti) ako taká pseudoveda.
Pozbierané čriepky a zaujmavosti z toho aj hentoho a niektoré veci ani vôbec nesúvisia s pdoblematikou vrážd (napr autor vypisuje o boháčoch a globálnej nerovnosti a o tom ako chce Nestlé speňažiť vodu-v com s nim pravda suhlasim ale nesúvisí to s vraždami ) aj ked sú zaujmavé.
A časti o diktátoroch môžem (keďže v tom sa vyznám) posúdiť ako hodne nespoľahlivé a klišéovité.
Na druhú stramu to bola prdel čítať a kadečo mi to otvorilo čo som nevedel. Napr o seriály Dexter a o Zodiakovi apod.
Ale beriem to tak no so skepsou. A niektoré pasáže o tom aké je škodlivé násilie v médiách a držanie zbraní mi prídu trápne, moralizačné atď.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Psychologie masových vrahů v seznamech

v Právě čtených26x
v Přečtených339x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených21x
v Knihotéce285x
v Chystám se číst439x
v Chci si koupit203x
v dalších seznamech5x