Psychologie přehled

Psychologie https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49148/psychologie-49148.jpg 4 7 7

Autor, profesor na katedře psychologie Filosofické fakulty University Karlovy, se v knize zabývá základními psychologickými kategoriemi, jako jsou vědomí, vnímání a pozornost, paměť a učení, emoce a osobnost, vůle a motivace, inteligence, dovednosti, intuice, charakterové vlastnosti, hodnoty a postoje, představivost a tvořivost, rozhodování a chování, únava a odpočinek, hypnóza, sugesce a meditace, mezilidské vztahy a další. Autor se při výběru poznatků řídil jejich využitelností pro praxi. Kombinace kategorií zvolil tak, aby vystihovaly souvislosti s naším každodenním životem a poskytly přehled všem, kteří se o psychologii zajímají. Vydání první... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psychologie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

TheEvelyn
29.08.2020 3 z 5

Knížku jsem si představovala malinko jinak, nicméně oceňuji krátké výstižné texty v jednotlivých kapitolách a snahu autora podat text srozumitelně i pro čtenáře, kteří se nepohybují v této oblasti.

myka
06.02.2013 5 z 5

Kniha je napsána srozumitelnou formou i pro neodborníka a přitom si svou odbornost zachovává. Nepříliš dlouhá, stručná a výstižná pro získání si základního povědomí v psychologii.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Psychologie v seznamech

v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x