Psí vojáci přehled

Psí vojáci
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444717/bmid_psi-vojaci-foy-444717.jpg 4 60 60

Rex je geneticky upravená forma života, speciálně vyvinutá zbraň určená k šíření zkázy. Je to bioform. Rex a členové jeho Smečky byli vyvinuti v tajných laboratořích uprostřed džungle. Kolem ilegální enklávy zuří nesmiřitelná občanské válka a ve válečné zóně je stále zájem o nové a zázračné zbraně. Bioform je vybaven inteligencí dostatečnou pro plnění rozkazů a čipem zpětné vazby, který ho odmění za poslušnost. Bioformové nerozlišují vinné a nevinné, bioformové plní úkol. Trhej, střílej, zabij. V Rexově Smečce bojuje Drak, Meda a Včelky. Rex touží být hodný pes. Stačí jediné, splnit vše, co po něm Pán chce. A Pán říká, že musí zabíjet nepřátele. Mnoho nepřátel. Ale co když nebude mít Pána, jak má poznat, kdo je nepřítel? Co se stane, když se Rex vysmekne z vodítka?... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: ekniha , Planeta9
Originální název:

Dogs of War , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psí vojáci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

jarynek
01.05.2024 5 z 5

Tato kniha klame tělem - tedy obálkou a anotací. Co vypadá jako klasická military sci-fi je akční military sci-fi v první půlce. Poté, co hlavní hrdinové pořádně provětrají svůj zbrojní arzenál, tak se vyprávění přesune k filozofičtějším otázkám. Ne, že by už žádná akce nebyla, ale již není tou stěžejní osou vyprávění, ale spíše kulisou pro závažnejší otázky, které svým způsobem reflektují i témata z naší současnosti. Není to čistých 5 hvězdiček, ale 4 mi přišlo málo:).

stanislav0373
10.11.2023 5 z 5

Mé první, doufám však, že nikoliv poslední setkání s autorem. Na knihu jsem narazil náhodou zde, když jsem hledal nějakou čtecí inspiraci. Zanedlouho knihu zakoupil a teď, po dvou letech si ji konečně přečetl.

Níže je můj komentář trošku spoiler (neprozrazuji děj, spíše jen zaměření knihy)

Ačkoliv jsem čekal akční jízdu plnou rozzuřených bojových, geneticky upravených psisek a jiných monster, uvnitř jsem nalezl něco jiného. Samotného mě to překvapilo. Nejdříve negativně (chci akci, ne Nietzscheho!), nicméně při dalším zdolávání stran tohoto zajímavého příběhu na mě vykukovalo spousta otázek, na které se mi autor snažil i svým způsobem odpovědět. Takže jsem místo trhání končetin, vyhřezlých střev a potoků krve dostal zajímavé pojednání o svobodné vůli, autoritách, systému, právu na sebeurčení a svobody jako takové, včetně negativ z toho plynoucích. A musím říct, že se mi to líbilo. Takové moderní zamyšlení nad světem, určené, dle mého skromného názoru, spíše mladší generaci, brilantně však schované pod přikrývkou netradičního akčního hrdiny.

Nebylo to sice, to, co jsem čekal, nicméně kniha je to skvělá. Samozřejmě, dá se tomu ledasco vytknout, nicméně poselství je jasné: zamyslete se.


Malarkey
23.08.2023 4 z 5

S Adrianem Tchaikovskym postupně pokouším osud a už podruhé mě ubezpečil o tom, že jeho knižní náměty stojí za přečtení. Po Ocelové šlechtě jsem si tak užil i Psí vojáky.

Ti otevírají hodně zajímavé téma nadnárodní organizace, která vyrábí nelidské stroje, takzvané bioformy, kteří budou ve válce, pokud budou na Vaší straně, rozsévat smrt. A ještě Vám za to uctivě poděkují. Tyto upravené formy života totiž vychází ze zvířat a jsou vcelku nehumánně upravovány.

Autor zde vypráví příběh Rexe, který vychází ze psa. Máte možnost se dostat do jeho myšlenek, do vývoje jeho osobnosti, která se s každou další stránkou lepší nejen v popisu prostředí, ale i rozhodováním a myšlením, které je ze začátku absolutně oddané tvůrcovi, aby postupem času zjistil, proč vůbec vznikl a rozhodl se jednat na vlastní triko.

Super čtení, ze začátku trošku akční béčko, postupem času má ale kniha velký humánní přesah, který si pokládá řadu otázek. Mimo jiné i tu, jak moc je v pořádku, když se dnes klonují zvířata, mění jejich DNA a co se může v budoucnu stát, kdyby by to došlo až do extrému.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

02.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Psí vojáci v seznamech

v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Adrian Tchaikovsky (p)
britská, 1972
2018  80%Děti času
2020  82%Klec duší
2010  84%Impérium černé a zlaté
2022  89%Střepy Země
2020  86%Psí vojáci