Prsten Nibelungův přehled

Prsten Nibelungův https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396443/bmid_prsten-nibelunguv-18o-396443.jpg 4 79 79

Prestižní cenou Willa Eisnera ověnčené zpracování cyklu oper Richarda Wagnera Prsten Nibelungův předkládá čtenářům v atraktivní podobě grafického románu jeden z nejslavnějších eposů evropské kultury. Staňte se svědky dávných úkladů mohutných obrů proti samotným bohům, kteří ve snaze odvrátit svůj pád nemilosrdně intrikaří proti zamilovanému páru. Ve jménu lásky, zlata a mocného prstenu umírají i ti nejudatnější hrdinové. Kniha je vrcholným dílem uznávaného výtvarníka a scenáristy P. Craiga Russella. Kromě samotného příběhu nabízí také informace o vzniku celého díla, autorovy poznámky k výtvarnému zpracování a dosud nepublikované skici. Pokud si kdy nějaké dílo zasloužilo označení „epické“, a to v původním i novodobém slova smyslu, pak je to právě toto.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Ring of the Nibelung , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prsten Nibelungův. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

petrv
21.09.2023 2 z 5

Přišlo mně to takový strašně německy těžkopádné, ne komiksová adaptace, zpracování je srozumitelné, spíš ten námět a takzvaná epičnost.

Hanka_Bohmova
09.08.2023

Snad je lepší, když člověk zná předlohu, jinak příběh může drhnout na (ne)pochopitelnosti motivací postav. Připadalo mi to místy trochu fragmentární. Jasně, pořád se kniha dá číst tak, že věci se prostě dějí a my je sledujeme.
Krásná kresba občas spadne pod obvyklou úroveň - tím myslím, že výraz nevyjadřuje to, co by měl. Hrozně se mi líbil Loge, tam ta stylizace perfektně ztvárnila můj dojem z něj. Zato jsem se pokaždé lekla Brunhildy - a asi to tak má být.
3,5 hvězdy


Broukodrak
28.07.2023 5 z 5

Knížku mi dala přečíst maminka kvůli tomu, že jsme dělaly lapbook o rusalkách a jiných vodních potvůrkách a četla jsem k tomu různé knížky. Prsten Nibelungův se mi velice líbil, příběh byl oproti ostatním knížkám velice originální (hlavně proto, že rusalky byly pouze vedlejší postavy). Našla jsem spoustu souvislostí s Pánem Prstenů, jelikož Tolkien i Wagner čerpali oba ze severské mytologie. Příběh je velice dobrý, potěšil nás Loge (v jiných zpracováních je dost špatnej.).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prsten Nibelungův v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených89x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech1x