Navždy Provence přehled

Navždy Provence
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163845/navzdy-provence-163845.jpg 4 176 176

Provence série

< 2. díl >

Próza Navždy Provence je druhým dílem volné trilogie Petera Mayleho o Provenci. Opět jsme okouzleni vtipným vyprávěním o zdánlivě všedních událostech francouzského venkova, z nichž se rodí umění žít. Z každé maličkosti, kterou můžeme spolu s autorem objevovat a obdivovat, na nás dýchá pohoda a vlídný humor. Do pestré směsice zážitků patří zpívající ropuchy v St. Pantaléon, přednáška na téma pastis či sousto za soustem s labužníkem-přeborníkem.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Toujours Provence! , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Navždy Provence. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

Maki229
13.10.2023 5 z 5

Pohodové čtení z krásného kraje jižní Francie. Autor popisuje další zážitky a nebrání se postupnému prolnutí do místního běžného života. Druhý díl se mi četl rychleji než první, bylo v něm pro mě něco, proč se nešlo odtrhnout a to nepopsatelné NĚCO jako kdyby mi v prvním chybělo.

Johncze
28.09.2023 4 z 5

Tak jsem risknul pokračování a opravdu se to nese ve stejném duchu, takže kdo měl první díl rád, bude spokojen. Pro mě osobně byla hlavně první polovina spíše ubíjející, jelikož se vše točilo kolem jídla, což prostě knihu neutáhne. Ke konci však přišly krátké kapitoly s jinými tématy, které to hodně povznesly a závěr byl velice milý, takže nakonec to nebylo vůbec špatné, ale asi stačilo.


Butterfly340
23.08.2023 4 z 5

Půjdu proti proudu, protože mně se druhý díl líbil daleko více než ten první. Rok v Provence jsem četla před dvěma léty a dost mi trvalo, než jsem se začetla. Do Navždy Provence už jsem šla s tím, že jsem znala autorův styl a byla na něj připravená. Knihu jsem tam přečetla za jeden den a jsem nadšená.

Je to milé, autor nám vypráví další příhody z Provence, kam se přestěhoval, a popisuje život místních obyvatel.

Opravdu obdivuji slovní zásobu, kterou zvládá používat. Neskutečné. To se moc nevidí ani v knihách. Přispívá to k tomu, že si člověk vše zvládne představit a atmosféra prosluněného Provence na čtenáře z knihy přímo dýchá.
Nicméně připouštím, že ne každému tenhle popisný a hutný styl může vyhovovat...

Mě to nicméně bavilo a těším se, až si přečtu další díl, který mám už koupený.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Navždy Provence v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených285x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených12x
v Knihotéce166x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech3x