Prostě to zahrej přehled

Prostě to zahrej https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490218/bmid_proste-to-zahrej-XLH-490218.jpeg 4 45 45

Londýnské celebrity série

1. díl

Divadelní hvězda Richard Troy vždy uměl lámat srdce fanynkám v celém Londýně, ale poslední dobou neumí krotit prchlivost. Každý se někdy rád nadchne pro záporného hrdinu, jenže Richard se svým vyváděním pasuje do role nepřítele číslo jedna a jeho příznivci se od něj houfně a zklamaně odvracejí. PR oddělení chudnoucího divadla však přijde s geniálním nápadem – aby si Richard zlepšil reputaci na veřejnosti, začne naoko chodit s oblíbenou slušňáckou herečkou Elaine Grahamovou! Richard se brání zuby nehty a Elaine z toho taky není nadšená, ale management divadla trvá na svém. Z různých zdrojů probleskuje, že nesourodá dvojice už byla spatřena na různých společenských akcích veřejně, ruku v ruce, bok po boku. A lidé je sledují, řeči se kolem nich vedou žárlivé, okouzlené i horečnatě šeptané, a kdekdo je z toho románku v rozpuku docela paf. Mohlo by v tom být zrnko pravdy? Mohla by taková napohled nereálná láska být skutečná, nebo to na nás oba talentovaní herci prostě jen hrají?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Act Like It , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prostě to zahrej. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Madelisi
26.11.2022 4 z 5

Skutečně povedené. Do Richarda bych se zamilovala sama.Možná je škoda, že o jeho nevycválanosti víme jenom z doslechu, protože z toho, jak je perfektní, se nedá pochopit, proč by potřeboval vylepšit pověst.
Prvních pár stránek jsem si zvykala na styl psaní - do třetí osoby se náhle vklíní osoba první.
Líbilo se mi uvození každé stránky citací z webu či Twitteru.

Jaruš7
29.10.2022 4 z 5

První dvě stránky navodí extra atmosféru.
V prostředí hereckých předstíraných vášní s opravdovými je v situaci klesající prestiže divadelního postu, extrémně silným motivem dát veřejnosti na vědomí, že fanouškovsky oblíbené celebrity mají svůj život, a díky jejich hereckým výstupům v rolích plných milostných scén,
mají i pro bulvár enormní přitažlivost, jenž by v oblíbenosti divadla měla zvednout laťku návštěvnosti.
Takže milostný trojúhelník v záři reflektorů, fotoblesků, paparaci a osudných situací, spolu s averzí a zamilovaností, žárlivostí a strachem je na tapetě.
Povedený záměr.


Pedruska01
01.10.2022 4 z 5

Na knížku jsem byla zvědavá, zněla dobře a ačkoliv tématem neoplývá úplně originalitou, velmi mě oslovilo divadelní prostředí - to mi naopak originální přišlo. Jedná se o milou, romantickou oddechovku, které střídá pohledy obou hlavních hrdinů. Bohužel to není nijak rozděleno, jak dlouho a kdy přesně bude mít ten který svůj prostor. Nejvíc mě ale rušil ten styl. Bylo to dost namíchané, kdy to jednou bylo vyprávěno v první osobě a pak zase ve třetí. Jako by si autorka prostě nemohla vybrat. Dlouho jsem si na to nemohla zvyknout a musím konstatovat, že mi tohle stoprocentně zkazilo zážitek z knihy.
Hlavní hrdinka Lainie nebyla špatná. Nemůžu teda říct, že bych jí nějak výrazně žrala, ale nebyla nijak protivná. Celkem ráda jsem ji sledovala. Náš vztah byl takový neutrální. Byla z velké rodiny, kterou zasáhla tragédie a ona se mimo jiné chtěla zasloužit o něco víc v rámci nadace. Mladá herečka, která nezažívá dobrou chvíli, ale dokáže se s tím poprat.
Druhý hlavní hrdina Richard byl pánovitý, protivný, nafoukaný a nepříjemný mladý muž. Pan herec, který krom nedobré pověsti neměl štěstí ani na rodinu a svou minulost, za kterou trochu pyká. Dostal společně s Lainie domácí úkol a tím to vlastně začalo. Musím říct, že jsem dlouho nevěděla, co si pořádně o této postavě myslet. Až když se blížil konec, respektive jsme mu mohli vidět pod několik vrstev, tak si mě získal. Musím říct, že jsem si ho dost oblíbila a líbil se mi.
Dějově to není nijak náročné, vše se odehrává kolem divadla, herců, společností či jejich soukromí. Žádné složitosti, ba naopak. Moc se tam toho nestane, ale osobně jsem se nenudila. Závěr, kdy autorka chtěla zvednout hladinu dramatu se mi zdál trochu přitažený za vlasy a zbytečný. Pár klišé to samozřejmě taky mělo - jako rychlost poznání citů k druhé osobě. Ale budiž. Mrzelo mě, že z té dvojice nebyla cítit chemie, která by je propojovala a čtenář by se z nich rozplynul. Nebylo to o tom, že by se tomu nedalo věřit, to i jo, ale byl to slabounký čajíček. Takové nic moc. A musím taky říct, že to, co někdy vyvádí bulvár je prostě drsnej hnus.
Kdybych to měla shrnout, nebylo to špatné, ale asi jsem čekala něco lepšího, v mnoha směrech. Přečetlo se to relativně rychle, i přes své chyby a pro mě zcela nepochopitelný a otřesný styl. Splnilo to svůj úkol oddechovky. Takže doporučení mohu dát, i když spíš, kdyby člověka potkala nouze a hodnotila bych to lepším průměrem - 3,5*. Takže tak. :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prostě to zahrej v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst71x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

divadlo herci romantika

Autorovy knížky

Lucy Parker
novozélandská
2021  77%Prostě to zahrej