Promlčení přehled

Promlčení https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522220/bmid_promlceni-PHt-522220.jpg 4 540 540

Policista Tomáš Volf série

< 2. díl >

První případ úspěšné krimi série s Tomášem Volfem od oceňovaného autora detektivek Mladý policista Tomáš Volf narazí při zkoumání promlčených vražd na podivné úmrtí, k němuž došlo v roce 1991 v zastrčené osadě Pasečky u rakouských hranic. Když se k jedné složce s podezřelou smrtí připojí druhá, rozhodne se Tomáš vyzpovídat člověka, který se tehdejšího vyšetřování přímo účastnil: bývalého úředníka ministerstva vnitra Ondřeje Novotného. Prostřednictvím jeho vzpomínek se Tomáš snaží získat informace, které ze spisů záhadně zmizely. Může ale věřit muži, ze kterého se stal politik s nevalnou pověstí? Jakou roli hrají v případu dějiny zapomenutého kraje? A jak hluboko do minulosti se musí Tomáš ponořit, aby odhalil, komu kdysi prošla nikoli jedna, ale rovnou dvě vraždy?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Promlčení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (160)

Martule44
16.04.2024 4 z 5

Panu Březinovi dlužím už dlouho přečtení jeho knih, které mám uložené na čekací listině, tak jsem konečně po jedné z nich sáhla.
Netradiční pojetí příběhu mi sedlo stejně jako Tomáš Volf, ale protože se tu o něm píše jen zvolna, sáhnu po další knize,ať ho blíže poznám :-)

Rainbowdreamer
04.03.2024 5 z 5

Moje první seznámení s knihami Jiřího Březiny. Originální detektivka vyprávěná očima hlavního aktéra událostí na začátku 90. let, kterého hlavní hrdina Tomáš Volf zpovídá. Kniha mě vtáhla do děje, je velmi dobře napsaná, obklopila mě trochu tajemná atmosféra šumavské samoty, jejíž obyvatelé se jen postupně vyrovnávají s dávnými traumaty spojenými s koncem války. Rád sáhnu po dalších knihách tohoto autora.


Falco peregri
02.03.2024 5 z 5

Vcera docetla jako e-knihu, hodnotím zase vysoko, autor píse proste velmi dobre. Nekolik názoru tady padlo, ze tohle není opravdová detektivka. Mne osobne to vubec nevadí protoze detektivky normálne nemám ráda, zacala jsem císt az ty Brezinovy a také Michaely Klevisové, mozná jsou ceské detektivky jiného razení a já jsem moc ráda. Ano, byl to mozná spís román zasazený do historie, já mám ráda ctení o tom 'proc' , co vede k tomu, aby se lidé k sobe takhle chovali. Je treba o tom psát, v jakékoliv forme, je opravdu dulezité nepromlcet to vsechno, co se stalo.
Konec se mi líbil, byla jsem ráda, ze to autor neukoncil ani tím, ani jiným zpusobem. Vyberte si.
Jediné, co mi trochu vadilo a pletlo, bylo to, ze vsichni tri vypraveci vyprávejí stejným zpusobem: autor, Novotný i Helge. Nemeli svuj vlastní hlas, styl. Ale napadá me, ze to tak autor udelal proto, aby se kniha cetla jako jeden celek.
Ted jsem ale zvedavá na tu Polednici, kdyz se o tom prípadu v téhle knízce tolik mluví. Ach jo.... ted abych cetla detektivky!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Jedeme v tom spolu, Dokonalé léto a další knižní novinky (29. týden)

17.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Promlčení v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených756x
ve Čtenářské výzvě89x
v Doporučených20x
v Knihotéce198x
v Chystám se číst228x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech4x