Prokletí hrobky přehled

Prokletí hrobky
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507519/bmid_prokleti-hrobky-UFq-507519.jpeg 4 61 61

Krásná lady Evelyn Herbertová vyrůstala na zámku a celý život měla předem nalinkovaný. Překvapivě však opustila svět večírků a pohodlí kvůli snu stát se archeoložkou. Snu, jenž se jí splnil, když jako první vkročila do Tutanchamonovy hrobky. Nejlepší okamžik jejího života se ale proměnil v noční můru, když se na ni snesla pověstná kletba…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Collector's Daughter , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí hrobky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

85098211
03.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Tohle měla být přesně ta kniha, která je mi šitá na míru ;-). Ale tak nějak nebyla. Očekávání jsem měla velká, je totiž napsaná podle skutečných událostí, i když jinak se jedná o historickou fikci. A navíc téma Egypta a vykopávek, co víc bych si tedy mohla přát? Kniha začíná v roce 1972, kdy je lady Evelyn Herbertová po další mrtvici a pro jednu egyptskou archeoložku se rozpomíná na dobu svého mládí. Tenkrát se měla na přání své matky Alminy výhodně vdát. Ona se ale rozhodla tento svět opustit a vydat se s otcem, lordem Carnarvonem, do pouště hledat Tutanchamonovu hrobku... Jsou zde tedy dvě dějové linky, jedna již zmíněná - a druhá, odehrávající se v době kolem roku 1919 a v letech následujících. Eve se seznamuje se svým budoucím manželem, Brogravem Beauchampem, do kterého se okamžitě zamiluje, a vzhledem k jeho spíše zdrženlivé povaze si ho musí sama vybojovat... Kniha je sice poměrně dobře napsaná, ale chybí jí několik základních prvků, které od četby tohoto typu očekávám. V podstatě vůbec se nedočkáte dobrodružství, nebo nějaké záhady či dokonce tajemství. Je to spíš jen takové poklidné vyprávění ženy, sice bojující o svůj další smysluplný život po nesčetných mrtvicích, která ale zase na druhé straně měla dost velké štěstí v osobním životě. Bohužel jsem se kromě toho nedočkala ani žádných velkých zvratů, napětí je tam pramálo, proto knize dávám poctivé čtyři hvězdičky, a ve svém komentáři bych se klidně mohla podepsat i pod ten od mé oblíbené Arwen777, který naprosto přesně vyjadřuje také moje pocity ohledně této knihy.

Pettato
22.09.2023 3 z 5

Evelyn se rozpomíná na Egypt, vrací se do minulosti a umožňuje nám skrze své vzpomínky prožít dobrodružství objevení Tutanchamonovy hrobky.
Kniha mě upoutala svou anotací. Ale příběh plynul velmi pomalu, nemohla jsem se do něj začíst a to mi vydrželo bohužel až do posledních stránek.


Arwen777
20.09.2023 4 z 5

Nebylo to špatné a kniha se dobře četla. Ale já tak nějak očekávala víc, ale čeho vlastně? Dobrodružství? Tajemna? Historie? Vysvětlení? Ani sama nevím. Toto mi připadalo jako román pro ženy s lákavou návnadou tajemství hrobky Tutanchamona. Neříkám, že by nebylo dostatek pasáží z minulosti, ale to, co zaujalo mě, bylo, jak se Evelyn prala s následky mrtvic, jak ji postupně mrtvice víc a víc omezovaly a kradly paměť. Velký dojem na mě udělala i láska jejího manžela. Pěkně popsaný byl i život smetánky v té době.
Pro mě to bylo lehké čtení spíše pro ženy, ideální na čas odpočinku s knihou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ozvěny run, Muž bez tváře a další knižní novinky (31. týden)

31.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prokletí hrobky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech3x