Procitnutí slečny Primové přehled

Procitnutí slečny Primové
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225581/bmid_procitnuti-slecny-primove-225581.jpg 4 191 191

Slečna Prudencia Primová, nezávislá, distingovaná a „intenzivně otitulovaná“ žena, se nechá zlákat sugestivním inzerátem v novinách a přichází do kouzelného městečka San Ireneo de Arnois, kde nic není takové, jaké se zdá. Slečna Primová dostane za úkol uspořádat knihovnu „muže z křesla“, inteligentního, kultivovaného a hloubavého člověka. Překvapivý životní styl obyvatel městečka napřed vzbudí v nově příchozí údiv a zmatek. Postupně však tito podivuhodní a nekonvenční lidé, především muž z křesla a děti, vystaví zkoušce její vizi světa, její předsudky, nejniternější obavy a nejhlubší přesvědčení. Procitnutí slečny Primové je líbezný příběh o městečku, které se postavilo zády vlivům moderního světa. Je to kniha plná rozhovorů a diskuzí, zmatků a paradoxů, mužů a žen, knih, žárlivosti, lásky, květin, koláčů, a dokonce se v ní objeví i vánoční krocan.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

El despertar de la señorita Prim , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Procitnutí slečny Primové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

vendul_
26.12.2023 5 z 5

Tak mne osobně se tato kniha moc líbila. Tak moc, ze si ji planuji koupit a zařadit do mé knihovny, abych se k ni v budoucnu mohla vracet. Asi mi ani tak nejde o dějovou linku jako spis o to, kolik mouder v knize je. Celkově jsem spíš stará škola, a tak je mi kniha velmi blízká. Rozhodně bych rada, aby ji četly i mé děti.

tereziehl
07.08.2023 5 z 5

Je zajimave, ze komentare na knihu jsou bud cerno cerne nebo zarive bile a sede je tu jen pramalo. Docetla jsem pred par minutami a asi nedokazu shrnout vse, co se ve mne behem cteni delo, bylo to tak krasne a moudre, misty naivni a o to jeste vice moudre. Nadhera. Kdo tvrdi, ze byla kniha o nicem, nepochopil.


Sybelle
20.04.2022 3 z 5

Jedná se o zajímavě laděný filozoficko-romantický příběh. Spíše více filozoficky. V knize jsou hodně probírány postoje k životu, postavení žen ve společnosti, vzdělání, lásku a způsob života. Ale řeší se tam hodně i věcí v praxi. Kniha může být v jednom ohledu náročnější, ale na druhou stranu je to zajímavá a dobře čtivá kniha spíše odpočinkového charakteru, zasazená do pěkného prostředí.
I když mi stále uniká důvod potřeby žen z města sehnat Prudencii manžela. A musím přiznat, že mě občas štvala i samotná hlavní hrdinka, ale to k té postavě patří, protože kdyby byla jiná, nebyla by námětem na knihu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Procitnutí slečny Primové v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených248x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených13x
v Knihotéce77x
v Chystám se číst121x
v Chci si koupit17x