Procesy, které vzrušily svět přehled

Procesy, které vzrušily svět https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37259/bmid_procesy-ktere-vzrusily-svet-QXj-37259.jpg 4 55 55

Autor několika desítek knížek investigativní literatury pátrá po pravdě i v díle věnovaném slavným či naopak velmi neslavným soudním procesům. Vybral si zajímavé a napínavé případy, které ovlivnily svou dobu: Ježíše Nazaretského, nevinného kapitána Dreyfuse či D.H. Lawrence, autora skandálního "Milence lady Chatterlyové", a další. V.P. Borovička snáší stejně jako ve svých předchozích dílech množství zajímavého materiálu, kterému vdechuje život, zejména svým uměním živého dialogu. Osvědčuje svůj smysl pro vykreslení atmosféry a pro detail. Nakladatelství Svoboda 1989... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Procesy, které vzrušily svět. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

hagenbugen
25.11.2022 2 z 5

velké zklamání - čekal jsem literaturu faktu, v prvních dvou kapitolách jsem ale dostal hlavně hromádku konspiračních teorií, které si často navzájem odporují a často ani nedávají smysl. když se to ve třetí kapitole začalo ubírat stejným směrem, tak jsem to zabalil. je to napsané dobře a pěkně se to čtě, ale jakmile nad tím člověk začne přemýšlet, tak musí dospět k otázce, o co autorovi vlastně šlo... řekl bych spíše o pozornost a bulvár, než o fakta, bohužel.

DuncanIdaho
08.08.2019 4 z 5

Zajímavé čtení o různých nepravostech při soudních procesech. Kniha je dalším důkazem, že mocným jde jen o moc a finanční zisky. Kapitoly v knize bych však trochu členil. Pokud knihu někdo čte v MHD při cestě do nebo z práce, je to nemilé končit někde v půlce akce. V knize také bylo několik překlepů, inu šotek občas zařádí.


kannibal28
13.02.2019

Pán Borovička je skvelý spisovatel. Jeho knihy sú velmi zaujimavé aj poučné najme príbeh o kapitanovy Dreyffuovi tam sa čitatel dozvie aké špinavosti sa robia aj v súdnictve.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Procesy, které vzrušily svět v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce168x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech3x