Přístav naděje přehled

Přístav naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64702/bmid_pristav-nadeje-okn-64702.jpg 4 51 51

Sophie Wintersová je miláčkem celé rodiny, jen její nevlastní otec pro ni nenachází vlídného slova. Opilý jí jedné noci znásilní a zostuzená těhotná Sophie uteče z domu. Jenže neví kam jít, proto přijme nabídku šarmantního mladíka Bena žít a pracovat v hotelu jeho matky. V hotelu panuje nezvyklé napětí a brzy se začnou dít podivné věci.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Forsaken , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přístav naděje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

ikul
01.08.2023 5 z 5

Líbí se mi příběhy této autorky. Tentokrát jsem byla v napětí od počátku knihy a děsila jsem se, co ještě mě v příběhu čeká. Téma bylo temné a chování některých postav ještě temnější. Osud Sophie se zdál být neodvratným. Ještě, že na světě jsou i dobří lidé.

moudivlacek
22.03.2023 4 z 5

Kdo trochu kdy četl o svobodných matkách, znásilněných dívkách dřívější doby, nebude moc touto knihou šokován. Kdo žije v blažené nevědomosti, tak tomu tak říkajíc spadne brada. Mladičká Sophie se jediným okamžikem a ne svou vinou, dostává do šíleného kolotoče událostí. Tak trochu mi to připomíná kruté historky Magdalénských prádelen, ale v trochu jiném měřítku. A i když to nebylo lehké čtení, i zde můžeme najít opravdové přátelství, srdce naplněné láskou, upřímností a nesobeckostí. A na druhé straně to nejhorší, čeho je nějaký člověk schopen. A tak si přečteme o miloučké Sophii, živelné Tilly, laskavé Philly, záhadném a podivném Benovi a jeho matce, kuchařce B. a mnoho dalších. A i když jsem na toto téma četla "krutější" knihy, vím, že ani na tuto nezapomenu.


jeny-v
15.03.2023 3 z 5

Díky obálce a krátké anotaci jsem čekala úplně jiný příběh, než jaký jsem dostala. Abych byla upřímná, první polovina románu se mi četla velice dobře, ale potom děj zabředl tak trochu do naivity. Závěrečný (napínavý) efekt gradující v nevěstinci a v ústavu mi přišel pofidérní. Osudy Sophie i Tilly spadají do období nelegálních porodů a adopcí v 60. letech, které dle mého názoru podstatně lépe zobrazily spisovatelky Hughes a Chamberlain ve svých dílech.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přístav naděje v seznamech

v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

znásilnění těhotenství nevlastní otec

Autorovy další knížky

2022  85%Zimní slib
2009  80%Přístav naděje
2023  88%Dceřin úděl