Příšeří přehled

Příšeří https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481982/bmid_priseri-p2Y-481982.png 4 66 66

Skrytý Island série

< 2. díl >

Pokračování severského krimi románu Temnota | Podzim roku 1987. Mladý pár vyráží na romantický výlet ve Westfjords — jejich cesta má mít nečekaný konec a katastrofální následky. O deset let později skupinka přátel tráví víkend ve staré lovecké chatě v Elliðaey. Místo je zcela odříznuté od okolního světa a účastnící výletu doufají, že se jim na něm podaří obnovit staré vazby. Nikdo z nich však nepřežije a inspektorka Hulda Hermannsdóttir je odhodlaná najít pravdu skrytou v temnotách. Ragnar Jonasson vtrhl na americkou literární scénu s knihami Snowblind a Nightblind, prvními dvěma romány v sérii o Arim Thorovi, a dočkal se nevídaných ovací. S románem Temnota započal novou sérii se zbrusu novým géniem, detektivkou Huldou Hermannsdottir z policejního oddělení v Reykjavíku. Příšeří je druhou knihou zmínené série.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

Drungi , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příšeří. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

london.calling
včera 5 z 5

Mam rad knihy tohoto islandskeho autora, v Britanii jsou on i jeho knihy velmi popularni.
Vetsinu z nich jsem precetl v anglictine a kniham Ragnara Jonassona jsem uplne propadl.
Skvele vybudovana atmosfera, vztahy mezi postavami na hrane, tisen a mrazivost vyzaruje z kazde stranky. S Huldou ctenar musi soucitit a vsechno prozivat.

Atlantis
29.11.2023 2 z 5

Příšeří nefunguje a může si za to jen a jen samotný Jónasson. Tipuji totiž, že nikdy nechtěl udělat z Huldiných případů sérii, a proto skončil první díl tak, jak skončil. Jenže dvojka pak už jen opakuje věci, které jsme odhalili minule. My už víme, proč manžel a dcera vyšetřovatelky zemřeli, známe osud jejích rodičů i prarodičů, víme, jak dopadne její kariéra. Tak proč ty tajnosti? Celá Huldina linka je pak prakticky zbytečná. No a případ? Ten je tak tupě nijaký a vyšetřovatelům se vše daří vlastně samo od sebe, že jsem zapomněl, že už mám knihu dočtenou a hledal jsem ji v knihovně, abych ji dotáhl do konce. Nepřeháním, opravdu.


orinka3
19.09.2023 3 z 5

Průměrná, nepříliš napínavá detektivka z atraktivního prostředí Islandu. Jednoduchá dějová linka, dva zločiny, které dělí 10 let. Hulda, která vyšetřuje ten poslední, má sama soukromé problémy, které v knize bohužel zabírají zbytečně moc stránek. Příliš mě to tedy nenadchlo, je to knížka, na kterou se rychle zapomíná.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (22. týden)

30.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příšeří v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit11x