Příručka první pomoci přehled

Příručka první pomoci https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108227/prirucka-prvni-pomoc-108227.jpg 5 2 2

Přehledný průvodce první pomocí pro všechny věkové skupiny ve všech situacích. Nové vydání je uspořádáno tak, aby umožňovalo okamžitý přístup ke všem základním informacím o první pomoci. Text pro toto vydání byl aktualizován podle nejnovějších směrnic pro resuscitaci. Celá kniha je ilustrována názornými fotografiemi a anatomickými vyobrazeními.... celý text

Literatura naučná Zdravotnictví
Vydáno: , Český Červený kříž
Originální název:

First Aid Manual , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příručka první pomoci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

bytost
21.04.2014

Nevím, jak je to nyní, ale dříve se na základní škole vyučovala tzv. první pomoc. Byl to praktický nácvik na různé nehody a zranění, které se mohlou stát každému, nejen školákovi. Vzhledem k tomu, že naše mamka byla aktivním členkou červeného kříže a vedla kroužky pro mládež, kde první pomoc vyučovala, tak mám v této oblasti ,,náskok,, a kniha je tedy pro mne opakováním.

Jen jeden případ za všechny: - naši dobrovolní hasiči pořádali cvičení, kde se k nám sjelo asi 10 různých dobrovolných hasičských sborů. Byla to velká událost, počasí příjemné a tak na akci bylo asi 350 - 400 lidí. Najednou se v amplionu ozvalo:,, potřebujeme akutní lékařskou pomoc pro kojence který se dusí, kdo je zdravotník ihned se hlaste!,, Co myslíte, že se stalo? Já letím a vidím jak zoufalí otec klečí na zemi u dítětě cca 9 měsíců, které je v bezvědomí a namodralé. Doběhla jsem ve stejnou dobu, jako žena proti mě, obě jsme padly na kolena, já dítě zvedla, servala mu čepici, nohy vzhůru, hlavičkou dolů a plácám mezi lopaky. Přitom řvu, co vdechlo, dudlík? Jedlo křupky... Kolem nás se shlukli lidi a čuměli jak to dopadne. Já řvu volejte záchranku!! Všichni stojí jak opaření, nakonec mě jadna žena poslechla a běží volat. Položit dítě, podložit hrudníček, zaklonit hlavičku a rázně zavelím klečící ženě proti mě:,, Ty dýcháš a já provádím masáž!,, Naštěstí ona poslechla a tak se dáváme do práce. Shluk čumilů si typuje jak to dopadne. Dokonce zaslechnu: ,, To už je zbytečné,, Žena co vdechuje zvedne hlavu a zadívá se na mě tázavě. Já zavelím: ,,Pokračujem!!,

Po několika dlouhých minutách, první náznak zrůžovění a první samovolný nádech dítěte! Když dorazila záchranka, dítě už bylo z atukního ohrožení venku. Odvezli ho jen do nemocnice na pozorování.

Přestože nejsem vystudovaný zdravotník, tak mě samotnou překvapilo, jak rychle se mi vybavily potřebné znalosti a vše jsem dělala rychle, rázně a s jistotou, že vše dobře dopadne. Můžete to umět každý, stačí jen nastudovat potřebné informace. Je super že tato kniha vyšla a měli by ji mít všichni. Není nic horšího, než lhostejnost lidí a neznalost. Myslím, že znalost první pomoci by měla být povinná a měla by se vyučovat na všech školách, od základní počínaje a vysokými konče.

LordSnape
30.01.2012 5 z 5

Kniha, která by neměla chybět v žádné domácnosti, kanceláři či autě a jenž by se měla stát povinnou četbou!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příručka první pomoci v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených4x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x