Příroda v noci přehled

Příroda v noci
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388580/bmid_priroda-v-noci-gSs-388580.jpg 4 11 11

Představ si tmu a v ní jen dvě oči. Kdo se to dívá? Kočka, nebo strašidlo? Světlo, které vydávají různí tvorové v přírodě, fascinuje lidstvo odpradávna. Vůbec nejradši bychom si na ně posvítili – abychom měli ve všem jasno. V této knize zjistíš, co svítí v lese, na nebi i pod vodou nebo jak vypadá planeta Země v noci. Až dočteš, polož otevřenou knihu přímo pod lampičku. Počkej pár minut a pak zhasni. Cvak! Nasvícená ilustrace se rozzáří ve tmě do všech stran!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příroda v noci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

jitka_dankova
03.01.2024 3 z 5

Kniha, která ve velmi krátkých textech dětem přibližuje, kde všude svítí světla v přírodě. Texty jsou krátké, kniha je naučná, obsahuje pěkné informace o fosforeskujících živočišných druzích i houbách a přizpůsobení živočichů pro vidění ve tmě. Ani slovo o negativech světla v noci (tj. neřeší aktuální témata a problémy planety a přírody). Informace o UFO mi přišla v téhle knize krapet mimo. Mapa osvětlení Země je hezká, ale opět ani slovo o negativech (zvlášť třeba pro ty živočichy).
Hlavní veliké negativum knihy ale je, že nesvítí, jak bylo slibováno. UV baterky, o kterých se píše v diskuzi, bohužel nemáme, takže knihu dáváme dál, syny vůbec, ale vůbec nezaujala.

Chensie
16.10.2021 4 z 5

Co třeba někam napsat, že je potřeba použít UV světlo? Ne každý na to přijde. My jsme to objevili náhodou a do té doby jsem nadávala, že jsem koupila nefunkční knihu. Funguje. Je to pěkné, ale je potřeba to hodně nasvítit pod UV světlem. Dětem jsem koupila malé UV baterky a od té doby si knihy zamilovali. Myslím, že by neuškodilo znínit takto podstatnou věc v anotaci.


Lucissia
09.07.2019 4 z 5

Kniha není špatná, ale možná bylo očekávání příliš velké. Svítili jsme baterkou a něco málo viděli, ale i textu něco malinko chybí. Proto "jen" čtyři hvězdy... :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příroda v noci v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x