Dlouhá cesta domů přehled

Dlouhá cesta domů https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417072/bmid_dlouha-cesta-domu-pI5-417072.jpg 4 251 251

Po traumatických událostech, které zapříčinily jeho odchod do penze, si Armand Gamache, bývalý vrchní inspektor Sureté du Québec, užívá poklidného života v zapadlé vísce Three Pines a pomalu se zotavuje z utržených ran. Jeho tělesná zranění se hojí dobře, ale s těmi, která utrpěl na duši, je to už horší. A jako by nestačilo, že se musí potýkat s vlastními démony, jeho sousedka Clara Morrowová k nim přidá ještě další. Požádá ho totiž o pomoc při hledání svého manžela Petera, který se po roční odluce v domluvený den nevrátil domů. Gamache děsí, že by měl opustit své bezpečné útočiště, ale Claře nemůže pomoc odmítnout, a tak se společně se svým zetěm a bývalým zástupcem Jeanem Guyem Beauvoirem a další sousedkou Myrnou Landersovou vydává po Peterových stopách na cestu napříč Quebekem a zároveň do hlubin Peterovy ztrápené duše. Čím však na cestě značené Peterovými podivnými obrazy postupují dál, tím větší mají strach, co nakonec najdou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Long Way Home , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlouhá cesta domů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (86)

Elapheg
30.03.2024 5 z 5

S chutí jsem se vrhnul na další díl od Louisy Pennyové a sice na Dlouhou cestu domů a musím přiznat, že ze začátku se mi zdálo, že se bude jednat o slabší díl, snad srovnatelný se Zátiším. Nakonec jsem byl ale po dlouhém studiu malovaných obrazů, které Peter Morrrow nakreslil, zavlečen konečně do zcela jiného levelu příběhu, samozřejmě vyššího, který eskaloval na samotném konci ve výjimečný příběh, takže zase mistrovské dílo z péra mojí oblíbené autorky. Ke knize: Armand Gamache se se svou ženou přestěhoval do Three Pines a Armand doufá, že se tady dokáže zrehabilitovat z utržených ran coby bývalého policisty. Jeho sousedka Clara Morrovová má však problém. Uběhl právě rok, co se měl ke Claře vrátit její manžel Peter, jenže se nevrátil. Čas běží a nepřišel ani Peter, ani dopis od něj. Clara si dělá starosti o Petera a požádá nyní již svého souseda Armanda, aby jí pomohl zjistit, co se s Peterem stalo. A tak se vydá Armand s Clarou a ještě několika sousedy ze Three Pines a se svým zetěm Jeanem Guyem Beauvoirem, který je rovněž policista, hledat stopy, které by je přivedly k Peterovi. Bude to dlouhá cesta hledání, kde nikdo z nich neví, co na konci najdou. Je Peter ještě stále naživu? A proč se nevrátil a ani nenapsal? Stalo se mu něco? No chci říci, že se jedná opět o velmi kvalitní díl, který opět obsahuje zvraty na konci a jak je to už u paní autorky zvykem, řekl jsem si jako čtenář na konci, wau, tohle jsem nečekal. Její příběhy nejsou jen detektivkou, jsou zároveň protkány velkou životní pokorou ze strany hlavních hrdinů knihy, tedy některými. Pro čtenáře, kteří se na tento díl chystají: Nedejte se odradit zdánlivě obyčejným příběhem a podrobným studováním obrazů a malířství jako takového. Na konci je velký wau efekt. Pět hvězd a doporučení a poděkování paní autorce za skvělý počin. :-)

petraj30
29.03.2024 4 z 5

Po delší době jsem vzala do ruky další díl z vesničky Three Pines a byla jsem opět spokojená. Tempo bylo možná ještě klidnější, než obvykle, ale s postupem stránek je tu znát i mírné napětí. Ovšem konec mě velmi nemile překvapil.
Možný spoiler.
Postavu Petera jsem měla svým způsobem ráda, ale taky mě dokázal zklamat. Nicméně pro mě představoval jeden z mála nesmrtelných a pevných bodů malé zapadlé vesničky. A i když by mohlo být na první pohled patrné, jak by probíhal jeho život dál po skončení této eskapády, nestane se tak. I slza ukápla a všechno mě moc mrzí. Zní to zvláštně, ale těším se na pokračování. Jsem zvědavá, jak bude jejich život ubíhat dál.


Emik87
24.02.2024 5 z 5

Musím přiznat, že mi Peterova postava neseděla už od začátku, ale to, co se stalo v tomto díle mě opravdu překvapilo. Okolnosti jsou zvláštní a stejně tak i vyšetřovací postup. Zvláštní, ale ne špatný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dlouhá cesta domů v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených333x
ve Čtenářské výzvě36x
v Doporučených12x
v Knihotéce266x
v Chystám se číst135x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech5x