Hadí princ přehled

Hadí princ https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87303/mid_hadi-princ-DgV-87303.jpg 4 78 78

Princové série

< 3. díl

Poklidný život mladé šlechtičny Lucy Craddock-Hayesové převrátí až setkání s vikomtem Simonem, který se stane obětí přepadení nedaleko jejího sídla. Pomalu se zotavující Simon se sblíží s andělskou Lucy, a přestože si uvědomuje, že jeho temná minulost může Lucy ohrozit, požádá ji o ruku. Věří, že světlo, které Lucy vnesla do jeho života, může jeho černou duši spasit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Serpent Prince , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hadí princ. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Bergerac16
13.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Tak pozvolné v prvních 6 kapitolách, že jsem se musela fakt obrnit trpělivostí. Od návratu z Maiden Hillu je to zase naopak plné zvratů, úkladů, soubojů – samé dramatické scény.
Simon svůj život zasvětil pomstě. Lucy se teprve krátce před svatbou dozvídá, že si bere nelítostného mstitele, který souboji zároveň ničí sám sebe, a ani v manželství nechce sejít ze své cesty.
Zvláštní milostný motiv: Simon je Lucy dojemně posedlý, považuje ji za éterického čistého anděla (ačkoli je to normální zralá žena), a při prvních intimnostech si neustále připadá jako prznitel svého nevinného ideálu.
Originální zpodobnění přátelství mezi Simonem a Christianem, idolem a jeho obdivovatelem, zvratem jejich vztahu dala příběhu pořádnou dávku napětí.
Já jsem si víc užila tento díl, než první, který se těší více hvězdičkám.

vcielka
21.05.2023 4 z 5

Už od Havranieho princa som premýšľaľa, kde Simon ruže v Londýne pestuje, keď si od neho de Raaf nadránom bol vyžobrať tucet koreňov pre Anne. Či má obrovskú záhradu. Sklenník mi na ruže nenapadol. Na jeho postavu som sa tešila po celú sériu. Je to môj obľúbený typ charakteru. Ani nesklamal, len som čakala, že ho viac spoznám z normálnej stránky a menej z tej, ktorá premýšľa len nad pomstou alebo nad Lucy. Popravde mi tam niečo chýbalo. Na strane druhej som to zhltla s potešením :)


NathalieVerdun
11.12.2022 4 z 5

Simon, 6. vikomt Iddesleigh. Vybavili sa mi štyri veci: padlý anjel Islington z Nikdekoľvek; Flavian Arnott, vikomt Ponsonby od Mary Balogh (nič neberie vážne, cynický a svetácky); sčasti Valmont; a napokon Hrbáč Lagardère, tiež postupne mstiaci smrť svojho druha ako Simon brata. Veľmi zaujímavé pre mňa bolo, že sa v knihe opakovane zmieňoval Domenico Angelo, vyhlásený šermiarsky majster z Talianska - niečo mi to pripomenulo, možno Mallorenovcov...?
Dcára námorneho kapitána menom Lucy.
Ten sluha, Hedges, celkom originálny, to jeho frflanie stálo zato.
Atmosféra, prostredie, pančucháče, tricorny a svietniky, skoro ako by na mňa naozaj dýchlo 18. storočie, za to klobúk dolu. Ale len v prvej tretine. Potom sa to nejak vytratilo a mala som dojem, že autorka sa skoro ospravedlňuje za to, že musí svojho hrdinu nechať vystupovať v barokových kulisách.
Lord Walker síce nepôsobil príliš sympaticky, ale tá jeho smrť teda bola silné kafé. Jamesa Quincyho som zase nakoniec začala ľutovať. A Christian Fletcher..., trochu to Simonovi zazlievam: veď ten chlapec nemôže za hriechy svojho otca, tak prečo má ísť do exilu?! Myslela som si, že sa to vysporiada nejak inak a on zostane Simonovým chránencom a rodinným priateľom... A obzvlášť, keď sme v roku 1760, kedy boli odkázaní len na plachetnice a plavby do Ameriky naozaj neboli niečím bezpečným.
Dlho som si kládla otázku, čím Simon patrí k agrárnikom, ale ruže mi teda nenapadli, ...a ono sa to k nemu napokon celkom hodí.
Sú knihy, ktorým dám 4hv., lebo sú kvalitne napísané, ale aj tak na ne rýchlo zabudnem, neprinášajú totižto v celku nič nového - ale nemyslím si, že aj toto bude ten prípad - hoci anotácia vyznieva klišoidne, príbeh klišoidný nie je: Simon Iddesleigh, jeho pomsta a tie súboje mali proste niečo do seba...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hadí princ v seznamech

v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x