Princezna z třešňového království přehled

Princezna z třešňového království
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439352/bmid_princezna-z-tresnoveho-kralovstvi-Gdv-439352.png 4 43 43

Pohádka o malé holčičce, která se vydává s tulipánem darovaným od babičky na cestu do vysněného království - k třešni obsypané červenými plody, a na této cestě, kdy je svědkem pohřbu staré ženy a kdy vadne a umírá tulipán v její ruce, se dovídá o tajemství života - o rození a umírání.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Princezna z třešňového království. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Marticka79
20.10.2023

Knížka Princezna z třešňového království se mi líbila. Je citlivě napsaná, ale přesto si myslím, že pro malé děti vě věku 7-8 let není ještě vhodná. Téma znovuzrození a smrt zrovna teď řešíme se synem a moc ho trápí proč není nesmrtelnost. Snažím se mu vysvětlit, že to všechno k životu patří, ale marně. :-(

Kacatko86
10.01.2022 4 z 5

Zatím přečteno bez dětí, napsáno hezky, citlivě, až bude potřeba probírat otázky život a jeho koloběhu včetně umírání, může se hodit. Jinak nevidím důvod proč dětem číst.


Elsinor024
14.02.2020 4 z 5

Jeden z příběhů, který mi z dětských knížek nejvíc uvízl v hlavě. Spolu s pohádkami Olgy Scheinpflugové, které mají podobnou atmosféru. Beru trochu jako osudové, že mi ji teď jedna oblíbená kolegyně z databáze připomněla.
Právě tuhle knížku jsem kdysi dávno dostala od babičky, která teď zemřela. Neměla jsem ji v ruce strašnou spoustu let. A v téhle pohádce nepohádce hraje smrt, a to právě babiččina, hlavní roli. A kdo bude zalévat opuštěné tulipány?
Vybavila jsem si všechny ty snové ilustrace Oty Janečka, které jsem v pradávnu několik týdnů pořád dokola otáčela, až se mi usadily v paměti dodnes. Provázely po třešňovém království a vyprávěly o babičkách, kterým stáří zmuchlá obličej princezen a potom za ruku odvede někam do dálky a nevrátí je zpátky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Princezna z třešňového království v seznamech

v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech6x