Příliš osobní známost přehled

Příliš osobní známost https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427597/bmid_prilis-osobna-znamost-PO7-427597.jpg 4 221 221

Když láska bolí, je třeba ji léčit. Ne od ní utíkat. Hrdinkou románu je svobodná třicátnice, vyrovnaná a spokojená, s dobrou kariérou a okruhem přátel a známých, které má ráda. Potkává vdovce Marka s malým děvčátkem. Láska na sebe nedá dlouho čekat, začnou spolu žít a všechno vypadá přímo ideálně. Do Markova života ale zasáhne ekonomická krize, jeho stavební firma zkrachuje a on se dostane do velkých dluhů. Začne pít a své zoufalství si vybíjí na svých nejbližších – na dcerce a partnerce. Ta mu to chvíli toleruje, ale potom se rozhodne, že nechce žít s člověkem, který pije a nedokáže se vyrovnat s těžkou životní situací. Než svého partnera a jeho dceru opustí musí najít odpověď na zásadní otázku – zda není příliš sobecká, když odchází…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příliš osobní známost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (70)

Jirinamac
08.02.2024 3 z 5

Knížka je přečtená rychle, ale v životě to často bývá nadlouho a od slibů ke skutkům je někdy cesta daleká a alkohol je démon, který lidi ovládá. Příběh je až moc jednoduchý.

Mary81
07.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Dlho som mala proti evitovkám averziu. Sama neviem prečo, no keď som v rámci jednej výzvy hľadala knihu s fialovou obálkou, natrafila som na túto. Kedysi dávno som videla aj film, no keďže som si už nespomínala o čom bol, povedala som si, že to prosto skúsim a aspoň si ho pripomeniem. A teraz som rada, že som tomu dala šancu. A zrejme ju dám aj ostatným evitovkám.
Knižka je fakt krátka a na moje prekvapenie napísaná pútavo. Zhltla som ju takmer na posedenie. Milá, miestami vtipná, no i smutná. Príbeh vzťahu ktorý začal nečakane a búrlivo, no časom sa potýka s vážnym problémom. Je len na ich aktéroch či mu dajú šancu, alebo z neho zutekajú. Postavy som si okamžite zamilovala, predovšetkým malú Terezku, jej nadšenie, detskú nevinnosť a lásku, s akou novú priateľku svojho otca prijala do svojho života. Úplne automaticky a tak detský naivne. Trochu mi ale vadilo, že aj keď bol Marek neskôr na obe protivný, neustále držala stranu jemu. Áno, bol to jej otec, ale aj tak... Deti predsa vnímajú oveľa viac než sa na prvý pohľad môže zdať.
V každom prípade ten príbeh vo mne vzbudil množstvo emócií. Radosť, pohodu, smútok i nádej.
Záver prekvapil (mám pocit, že filmové spracovanie sa v tomto rozchádza), ale zároveň má utvrdil v názore, že všetko sa dá, keď sa chce. Aj keď to môže niekomu vyznievať príliš nereálne a klišoidne, aj na pohľad neriešiteľné situácie sa dajú prekonať, pokiaľ majú ich aktéri záujem a silu pracovať na ich vyriešení a prekonaní problémov.
Za mňa spokojnosť. Príjemná oddychovka s mnohými krásnymi myšlienkami.


klaraj093
30.05.2023 4 z 5

Viděla jsem prvně filmovou předlohou, ale chtěla jsem si přečíst knihu. Zklamaná jsem rozhodně nebyla ani z jedné varianty, příběh je to moc hezký a dojemný. Kniha byla přečtená za chviličku. Prostě život.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (3. týden)

11.01.2020


Knižní novinky (48. týden)

24.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příliš osobní známost v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených387x
ve Čtenářské výzvě36x
v Doporučených7x
v Knihotéce176x
v Chystám se číst78x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x