Příhody Řeka Melikla přehled

Příhody Řeka Melikla https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120205/prihody-reka-melikla-120205.jpg 4 76 76

Melikles série

1. díl >

Příběh mladého řeckého námořníka Melikla. Jeho cesta z Kartága, přes Egypt do rodného Milétu.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příhody Řeka Melikla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

john_silver
08.09.2023 4 z 5

V dětství jsem přečetl jen polovinu KODovek a tu druhou doháním až teď skoro nad hrobem. A je to zajímavá náplň. Příhody Řeka M. lehce nedosahují kvalit Tří útěků, občas je nějaká pointa předvídatelná. Prostředí starověkého Řecka a okolí však jen tak v dobrodružných knihách pro děti nenajdeme a připadalo mně velice atraktivní.

Daveson
30.01.2020 5 z 5

Perfektný napínavý príbeh doplnený opisom života na mori. Čitateľa upútajú statické aj dynamické veľmi podrobné opisy a zaujímavá zápletka v obidvoch častiach tejto knihy. Prvá časť- Melikles opisuje život mladého bývalého otroka Melikla a cestu do Egypta so sympatickým námorníkom Kaliom a starcom Nehurabhedom. Druhá časť Diossos- opisuje útek chlapca z chudobnej rodiny, kvôli zachráneniu svojej rodiny pred nespravodlivosťou. Obidve knihy dokumentujú často neľahký život ale aj dôležitosť priateľstva, rodiny,odvahy a vzájomnej pomoci. Odporúčam všetkým milovníkom dobrodružných románov odohrávajúcich sa na mori aj mimo neho.


Kakho-Oto
21.09.2019 4 z 5

Volně navazující román Tři útěky z Korintu (v originálu Diossos) se mi líbil o poznání více, ale i Příhody Řeka Melikla jsou velmi poutavým a pěkným dobrodružným románem pro děti a mládež. Titulní postava románu i moudrý médský "stařec" Nehurabhed měli při čtení mé obrovské sympatie. Poutavé vylíčení potýkání se řeckých městských států s okolím - Kartágo, Féničané, upadající Egypt (ne příliš dlouho po ději románu došlo k slavnému boji Řeků proti Peršanům). Celkové hodnocení: okolo 80 %, tj. 4 hvězdy

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příhody Řeka Melikla v seznamech

v Přečtených101x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených8x
v Knihotéce97x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x